Zenica

FOTO: Blatuška šetnica i biciklistička staza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Blatuška šetnica i biciklistička staza – Današnju „slobodu“ kretanja od 09 do 13 sati za one preko 65 godina, koju mi je „omogućio“ krizni FŠCZ, iskoristio sam, između ostalog, za obilazak šetnice i biciklističkih staza u Blatuši. Šetnica je izgrađena od ulaza u Blatušu kod željezničkog mosta i proteže se obalom rijeke Bosne u dužini oko 900 metara.

Inače, staza za pješake je široka oko 1,5 metar i izdignuta je 10-ak centimetara od dvosmjerne biciklističke staze, koja je lijepo označena linijom za dva smjera. Sa donje strane šetnice postavljena je prelijepa ograda, a sa gornje strane postavljeno je 20-ak klupa i okrugle betonske kante za smeće, cijelom dužinom šetališta.

U ovoj godini očekuje se i postavljanje rasvjete, čime bi projekat izgradnje šetnice sa biciklističkom stazom bio završen, a sredstva za ovaj projekat je opredjelila Gradska uprava.

Zaista, sve je prelijepo i mislim da će puno značiti stanovnicima Blatuše, penzionerima, roditeljima s malom djecom i drugima šetačima koji ovuda naiđu.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno