Nogomet

Foto: BIH-Turska (U21) 2:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MLADI ZMAJEVI BOLJI OD TURSKE. BiH („U-21“) – TURSKA („U-21) 2:1 – Gradski stadion u Kaknju. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Pomoćnici: A-1 Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo), A-2 Davor Beljo (Mostar). 4. sudija: Admir Šehović (Sarajevo).

Sastavi ekipa:

BiH: Kjosevski, Memija, Merajić, Miletić, Hodžić, Radovac, Omerbašić, Sadiković, Jelisić, Mihojević, Rahmanović. Igrali su još: Aćimović, Šatara, Trkulja, Predragović, Prevljak, Musić. (Selektor: Darko Nestorović).

Turska: Kocuk, Coskun, Karaal, Cinemre, Ozdemir, Baris, Sahin, Kahveci, Cicek, Yokuslu, Basacikoglu. Igrali su još: Uruc, Tosun. (Selektor: Mehmet Hacioglu).

Pred skoro 3.000 gledalaca danas je u Kaknju „U-21“ reprezentacija BiH u prijateljskom meču pobijedila svoje vršnjake iz Turske sa 2:1 (2:1). Golovi su postignuti u prvom poluvremenu. Oba gola za naš tim je postigao kapiten Armin Hodžić u 8′ i 45′, dok je strijelac gola za Tursku bio Atabey Cicek u 28. minuti. Početkom drugog poluvremena naši reprezentativci su nastavili dobru igru, tako je već u 55. minuti Hodžić zaprijetio golu Turske, ali golman Turske Okan Kocuk je uspio na vrijeme reagovati. Inače, utakmicu je obilježio glavni sudija koji je podijelio veliki broj javnih opomena, čak trinaest žutih i jedan crveni karton. Viđen je vidan napredak u ovom susretu, iako je odbrana i ovaj put izgledala dosta nesigurno. Mladi Zmajevi su pokazali da imaju kvalitet, te da možemo u narednom periodu očekivati dobre rezultate, posebno u kvalifikacijama.

Susret je igran po dosta lošem terenu, te bi se u budućnosti trebalo povesti računa gdje se igraju utakmice reprezentacije. Pokazano je čak 11 žutih kartona, a Turci su susret završili sa 10 igrača.

Do kraja susreta obje ekipe su imale svoje prilike, ali utakmica je završena konačnim rezultatom 2:1. Tako je Darko Nestorović upisao prvu pobjedu na klupi mladih Zmajeva. Bilo je to nešto bolje izdanje naših mladih nada od onoga, nedavno, u Tuzli protiv Amerikanaca. Nakon utakmice selektor Darko Nestorović je izjavio: „Velika stvar za mene što se ova utakmica odigrala ovdje u Kaknju, gdje sam rođen i na stadionu gdje sam počeo svoju karijeru. Pobijedili smo izuzetno jaku ekipu Turske i ja sam zadovoljan. Pored golova imali smo još par dobrih prilika.“

Dvostruki strijelac Armin Hodžić je rekao: „Drago mi je zbog pobjede. Dobro je da se niko nije povrijedio jer je teren bio težak za igru. Prvo nam je okupljanje, još se uigravamo i mislim da možemo biti zadovoljni urađenim.“

E.Imamović za Zenicablog

Radost mladih U 21 nakon gola

Više na

Posted by Zenicablog on 31. Mart 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno