Ostali sportovi

FOTO: BiH ide dalje – Bašić i Brkić donijeli odlučujući poen za drugo kolo Davis Cupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: BiH ide dalje – Bašić i Brkić donijeli odlučujući poen za drugo kolo Davis Cupa – Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u drugo kolo Prve grupe Euro-afričke zone pobjedom nad Poljskom rezultatom 3:0. U drugom kolu naša reprezentacija će igrati protiv Holandije od 7. do 9. aprila.

Nakon što su jučer pobjede ostvarili Mirza Bašić i Damir Džumhur, Poljaci su u današnji dubl meč ušli kao veliki favoriti s obzirom da su Lukasz Kubot i Marcin Matkowski među deset najboljih dublova svijeta. Ipak, naši Tomislav Brkić i Mirza Bašić su pokazali sjajnu igru i na kraju su zasluženo slavili sa 3:2.

U prvom setu nije bilo nijedne prilike za break i set je odlučen u tie-breaku. Bašić i Brkić su u njemu bili uspješniji i riješili ga u svoju korist rezultatom 7:6(5).

I drugi set je riješen u tie-breaku, ali su u šestom gemu naši teniseri propustili čak tri vezane break-lopte. U tie-breaku ponovo je bio isti rezultat kao i u prethodnom, 7:6(5) i naši teniseri su došli nadomak velike pobjede.

U trećem setu Kubot i Matkowski su u drugom gemu napravili break, ali su Bašić i Brkić odmah uzvratili re-breakom. Ipak, Poljaci su napravili još jedan break u šestom gemu i mirno priveli set kraju rezultatom 6:3.

Poljski teniseri su napravili break i u prvom gemu četvrtog seta i držali su ga do samog kraja i riješili ga u svoju korist rezultatom 6:4.

U odlučujućem petom setu naši teniseri su odmah napravili break u drugom gemu, a do kraja meča su Poljacima dali samo jednu priliku da uzvrate istom mjerom i to u sedmom gemu, no uspjeli su je spasiti i do kraja rutinski priveli meč kraju za konačnih 7:6(5), 7:6(5), 3:6, 4:6, 6:3 nakon skoro četiri sata igre.

BiH – Poljska 3:0

Mirza Bašić (BiH) – Kamil Majchrzak (Polj) 2:0 (predaja)
Damir Džumhur (BiH) – Hubert Hurkacz (Polj) 3:0
Mirza Bašić/Tomislav Brkić (BiH) – Marcin Matkowski/Lukasz Kubot (Polj) 3:2

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno