Rekreacija

FOTO: BiH Exploreri na Lupoglavu (Prenj) sa porukom – Ne zaboravite Srebrenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Planinarski uspon na veoma zahtjevan planinarski vrh Lupoglav planine Prenj koju zovu još i bosanska Himalaja u kojem je učestvovalo 24 planinara planinarske grupe BiH Exploreri (PSD Poštar-Zenica), završen je isticanjem banera dugim pet metara sa porukom “DON’T FORGET SREBRENICA-NE ZABORAVITE SREBRENICU” koji je obezbjedila Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH.

Svakako da je cjelokupna bosansko-hercegovačka javnost pa tako i planinarska zajednica ovih dana tužna jer se prisjeća ubijenih 8372 civila u Srebrenici 1995.godine.
Veliki broj planinara učestvuje na MARŠU MIRA-Srebrenica. I naših pet članova učestvuje u pješačenja dugom 100 kilometara.

I mi smo htjeli na ovaj simboličan način iskazati svoj stav i saosjećanje za ubijene Srebreničane, i sa uvjerenjem da se ovakav zločin i genocid više nikad ne smije dogoditi.

DON’T FORGET SREBRENICA-NE ZABORAVIMO SREBRENICU

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH
BiH Exploreri
PSD Poštar-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno