Nogomet

FOTO: BiH- Engleska 0:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: BiH- Engleska 0:1  – Uokviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017.godine, danas je na A terenu Trening centra NS/FS B iH  u Zenici odigrana utakmica između ženskih seniorskih, A reprezentacija Bosne i Hercegovine i Engleske, grupa 7. Utakmica je završena minimalnom pobjedom favorizovaih gošći iz Engleske, inače treće reprezentacije u svijetu

Rezultat: BiH – Engleska 0:1  (0:0)

Strijelac: Karen Carney u 85.minuti.

Stadion: Trening centar NS/FS BiH u Zenici; Gledalaca: oko 1.500; Vrijeme: sunčano (+24*C)

Glavni sudija: Simona Ghisletta (Švajcarska). Pomoćnici: A1-Emilie Aubry, A-2 Linda Schmid (Švajcarska). 4. sudija: Merima Homarac (BiH). Žuti kartoni: Aida Hadžić (BiH)

Sastavi ekipa:

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Marija Aleksić, Melisa Hasanbegović, Lidija Kuliš (od 84. Amna Lihović), Amira Spahić, Alisa Spahić, Anđela Šešlija (od 90. Alma Hadžić), Aida Hadžić, Zerina Piskić, Antonela Radeljić, Milena Nikolić. (Selektor Samira Hurem).

 Engleska: Karen Bardsley, Alex Scott (od 85. Toni Duggan), Alex Greenwood,  Jordan Nobbs, Steph Houghton, Casey Stoney (od 67. Lucia Bronze), Gemma Davison, Fara Williams (od 67. Francesca Kirby), Eniola Aluko, Jill Scott, Karen Carney. (Selektor Mark Sampson).

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličan meč protiv treće ekipe svijeta Engleske, ali je na kraju, ipak, poražena sa 0:1.

Dobru priliku naše reprezentivke imale su u 19.minuti. Lidija Kuliš je izvela slobodan udarac sa desne strane, uz samu aut liniju, ali na njen ubačaj zakasnila je Milena Nikolić. Prije toga i Engleskinje su nakon jednog prekida pogodile prečku.

Antonela Radeljić je u 40′ pokušala udarcem iz okreta sa ivice šesnaesterca da pogodi mrežu Karen Bardsley, ali je lopta otišla pored gola.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena, nakon prodora u kazneni prostor bh tima Gemma Davison šutirala je pored gola.

Lidija Kuliš i Milena Nikolić su, ponovo, dobro kombinovale nakon jedne kontre u 61.minuti, ali nisu uspjele da šutiraju ka golu protivnika, jer Nikolić nije uspjela da zahvati loptu sa ivice šesnaesterca.

Terensku inicijativu i dominanatan posjed lopte imale su gošće, ali odgovornom i disciplinovanom igrom izabranice Samire Hurem nisu im dozvoljavale da ih ozbiljnije ugroze. Kada bi favorizovane Engleskinje i uspjele da dođu do šanse, njihove pokušaje je zaustavljala odlična Almina Hodžić. Ističemo odlične odbrane naše golmanice u 13.,57.. 70. i 73.minuti, koja je svojim odbranama davala sigurnost našoj defanzivnoj igri.

Ipak, u 85.minuti, nakon gužve u našem kaznenom prostoru najbolje se snašla Karen Carney. Karen je šutirala glavom, ali je naša odlična golmanica Almina Hodžić loptu skrenula do prečke, koja se, nažalost, ponovo vratila od prečke na peterac odakle je Karen u padu pogodila naš gol za vođsvo gošći iz Engleske.

Ispostavilo se da je ovo pobjedonosni gol Engleske.

Naše reprezentativke kvalifikacije nastavljaju 06. juna kada će gostovati u Estoniji, a do kraja kvalifikacija domaćini su još selekciji Srbije 20.09.2016.godine, koju su pobjedile u Srbiji sa 1:0.

Raspored i rezultati utakmica bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017.godine, grupa 7:

  1. 09. 2015. Belgija – Bosna i Hercegovina 6:0
  2. 10. 2015. Bosna i Hercegovina – Estonija 4:0
  3. 10. 2015. Bosna i Hercegovina – Belgija 0:5
  4. 11. 2015. Srbija – Bosna i Hercegovina 0:1
  5. 11. 2015. Engleska – Bosna i Hercegovina 1:0
  6. 04. 2016. Bosna i Hercegovina – Engleska 0:1
  7. 06. 2016. Estonija – Bosna i Hercegovina
  8. 09. 2016. Bosna i Hercegovina – Srbija

E.Imamović za Zenicablog

Foto: E. Imamović & nfsbih.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno