Rukomet

Foto: BIH-Bjelorusija 22:22

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je protiv Bjelorusije igrala u Areni 22:22 (14:12).  Najbolji rukometaši BiH odlično su odigrali prvo poluvrijeme utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo u zeničkoj Areni.

U okviru Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2016. godine u Poljskoj, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u odlučujućoj utakmici pred prepunom zeničkom Arenom remizirala protiv Bjelorusije 22:22.
Nošeni fantastičnom podrškom 5000 naših navijača, bh. tim je odlično otvorio utakmicu i preko Malinovića i Prcea u 5. minuti smo poveli sa 3:1. Ipak, Bjelorusi su brzo odgovorili i dobrom igrom u odbrani do 10. minute su preokrenuli i poveli sa 4:5. U 13. minuti gosti su prvi put ostali sa igračem manje, a Zmajevi su to odlično iskoristili i brzim golovima Malinovića i dva puta Vranješa ponovo smo poveli 8:6 u 15. minuti. Već u narednoj minuti Ovčina je ukrao jednu loptu i sjajno je realizovao kontra napad za velikih ”+3” sredinom prvog dijela igre.

Nakon tajmauta, Bjelorusija je ponovo sa dva gola uspjela da uhvati priključak, a Maskevič se razbranio. Rutenka je u 21. minuti poravnao na 9:9, ali je nakon šest minuta bez gola bh. reprezentacije Faruk Vražalić konačno uspio da prekine krizu u našoj igri. Uslijedila je nova mini serija naših rukometaša, te su Zmajevi golovima Prcea i Mikića u 25. minuti ponovo imali tri gola prednosti 12:9. Odbrana je u prvom poluvremenu djelovala odlično, a i u napadu smo bili raspoloženi. Burić je u prvih pola sata skupio šest odbrana, Malinović je postigao tri, a Prce dva gola, te smo na odmor otišli zasluženim vodstvom 14:12.

I drugi dio smo otvorili vrlo dobro. Grahovac je prvo odbranio penal, a golovima Prcea i Ovčine zadržali smo prednost. U 35. minuti isključen je Tarabochia, ali već u narednom napadu dvije minute je dobio i Zajcev na dugoj strani. Dosuđeni penal nije iskoristio Prce, ali smo se uspjeli odbraniti, a zatim trećim golom Vranješa povesti sa 17:15. U 36. minuti Vražalić je nakon kontre povisio na 18:15. Marković je potom na gol stavio Grahovca, ali 20 minuta prije kraja Vladimir Vranješ je zaradio drugo isključenje, te smo se našli u potencijalnom problemu.

Bjelorusija je u 43. minuti smanjila na 19:18, a potom je uslijedilo dosta tehničkih grešaka sa obje strane i ušlo se u veoma neizvjesnu završnicu. U 48. minuti gosti su ponovo poravnali na 20:20, a BIH je djelovala dosta nervozno u samom finišu. Deset minuta prije kraja Bjelorusi su imali kontru i pravi zicer za vodstvo, ali je Grahovac uz pomoć stative odbranio. Ni to nije pokrenulo naš tim, išli smo iz greške u grešku, a u 51. minuti isključen je i Savić. Ipak, fenomenalni Grahovac je svojim odbranama držao BIH u igri i nije dozvolio preokret. Zmajevi od 44. minute nisu postigli gol da bi konačno u 54. minuti, nakon deset minuta golgeterskog posta našeg tima, Dejan Malinović velemajstorskim pogotkom doveo BIH u vodstvo 21:20. Karalek je u narednoj akciji poravnao, a onda je Maskevič odbranio zicer Senjaminu Buriću.

Tri i po minute prije kraja isključeni su Vražalić na jednoj, te Karalek na drugoj strani, a Rutneka je izgubio loptu u napadu u kojem su Bjelorusi imali novu šansu za vodstvo. Čudesni Maskevič je odbranio šut Prcea, a onda je Denis Rutenka dvije minute prije kraja konačno donio gostima vodstvo 21:22. Minut prije kraja dosuđen je penal za naš tim, a Josip Perić je poravnao na 22:22. Bjelorusi nisu iskoristili napad, a nama je ostalo 13 sekundi. Na kraju nismo uspjeli realizovati napad za pobjedu i ponovo je bilo neriješeno 22:22.

Najefikasniji u našem timu bio je Dejan Malinović sa šest golova, Prce je dao četiri, a Burić i Grahovac su imali po šest odbrana.

U posljednjem kolu naš tim gostuje Danskoj, dok Bjelorusija dočekuje Litvaniju i prilično je izvjesno da naš tim ipak neće uspjeti da se plasira na smotru najboljih evropskih selekcija naredne godine.

”Teško je odmah analizirati. Imali smo šansu nismo je iskoristili. Bili smo limitirani u napdu, možda i neuigrani. Bjelorusi su na iskustvo došli do pozitivnog rezultata za njih. Bez obzira na sve ja sam ponosan na ovu ekipu” kazao je Marković a zatim dodao:

”Ova publika nam daje snagu da prebolimo ove teške momente za nas. Protiv Danske moramo ići na pobjedu. Hvala Zenici na fantastičnoj podršci” rekao je selektor Dragan Marković. (sc.sport)

 

Posted by Zenicablog on 11. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno