Nogomet

FOTO: Baždarević – Očekujem da svi stignu do večeras

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Baždarević – Očekujem da svi stignu do večeras – Prozivkom u Trening kampu u Zenici, danas su zvanično počele pripreme „A“ reprezentacije za kvalifikacionu utakmicu sa Gibraltarom. Iako je tek nekoliko reprezentativaca stiglo do 14 sati, selektor Mehmed Baždarević je potvrdio da će svi igrači stići tokom dana ili večeri.  Selektoru se javio Pjanić koji kasni jer je avio saobraćaj u Italiji obustavljen zbog štrajka radnika.

Kao što je uobičajeno na početku priprema izjave za  predstavnike medija dao je selektor Mehmed Baždarević:

„Imamo dovoljno vremena da provjerimo formu i uradimo ono što smo planirali. Neki su već stigli, neki dolaze kasnije, ali prema informacijama koje imamo nema povrijeđenih, ali ima umora, posebno kod onih koji su igrali.

Znamo da nas čeka utakmica za koju će mnogi reći, protiv autsajdera, ali moram napomenuti da mi svaki meč proživljavamo na svoj način i maksimalno ozbiljno smo planirali i ovu utakmicu. Neophodna su nam ta tri boda za ono što nas čeka kasnije. Respektujemo protivnika, ali svi očekujemo pobjedu, mi ovdje, kao i vi novinari ali i javnost“.

Na pitanje da li će debitanti dobiti priliku da igraju Baždarević je kratko rekao: „ Rano je govoriti o tome, ima dosta novih imena, njihovu formu smo pratili i tu smo da im obezbijedimo najbolje uslove kako bi mogli da pokažu svoje kvalitete“.

Od igrača novinarima su se predstavili Kenan Pirić i Dario Đumić a jedno od pitanja bilo je šta za njih znači dobiti poziv za „A“ reprezentaciju.

„To je moj životni san, sretan sam i ponosan i trudiću se da što bolje pokažem šta znam“, izjavio je Đumić.

Slično razmišlja i Pirić: „Velika je čast i zadovoljstvo biti član reprezentacije, posebno kad dolaziš iz Premijer lige.“

Obojica igrača ističu da je njihovo da treniraju i da ne razmišljaju hoće li priliku da zaigraju dobiti u ova dva naredna meča:

„Ne očekujem ništa“, naglašava Dario Đumić, „osim da na treningu dam sve od sebe a selektor će odlučiti ko će igrati“.

„Na nama je da radimo“, nastavlja Kenan Pirić, „a hoćemo li dobiti šansu da igramo to je na selektoru.“

I kad je riječ o rezultatu protiv  Gibraltarom i Đumić i Pirić bez dileme potvrđuju da:

„Svi očekujemo pobjedu. Neće biti lako, mora se izaći i igrati ozbiljno i svaki rezultat osim pobjede bio bi loš za nas.“

Selektor i njegov stručni štab planirali su večeras u 17.30 održati treninge sa reprezentativcima. Plan je razičit za one koji su više igrali i one koji u svojim klubovima nisu imali zapaženu minutažu.

Ponosni sponzor NS/FS BiH „Hyndai Auto BH“ danas je takođe u trening kampu omogućio stručnom štabu i reprezentativcima predpremijerno predstavljanje novog vozila Hyndai I30.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno