Zenica

FOTO: Batonovi muhabeti – Genocid u Sandžaku, 95 godina od stradanja Bošnjaka u Šahovićima

FOTO: Batonovi muhabeti – Genocid u Sandžaku, 95 godina od stradanja Bošnjaka u Šahovićima – U cilju očuvanja sjećanja na kontinuirani genocid nad Bošnjacima,  i 95. godina od počinjenog genocida  u Šahovićima, Udruženje „Baton“ Zenica, sinoć je u prepunoj Sali Muzeja  Grada Zenice organizovalo edukativnu tribinu pod  nazivom: BOŠNJACI SANDŽAKA – IZAZOVI STRADANJA I OPSTANKA.

Mogobrojni  slušaoci u dvosatnom druženju sa prof. dr. Admirom Muratovićem, direktorom Instituta za istraživanje genocida i zločina

Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, mogli su  da  čuju bolne informacije o stradanju Bošnjaka u Sandžaku kroz historiju.

U drugom djelu Batonovih muhabeta gost  nam je kroz projekciju  dokumentarnog  filma i izlaganjem predstavio šta su to konkretni koraci i radnje  koje poduzimaju kako bi ojačali zajednicu Bošnjaka u  Sandžaku  Srbije i  Crne Gore.

PRESS KPS  Baton Zenica

Amila Ismić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem