Zenica

FOTO: “Baton” u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: “Baton” u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK – Jučer je delegacija UG KPS “Baton” Zenica imala sastanak u Ministarstvu obrazovanja, nauke kulture i sporta ZDK. Delegaciju KPS “Baton” sačinjavali su: mr.sci. Amir Ismić, predsjednik KPS “Baton”, zatim Said Šteta, književnik i novinar, Almir Čamdžić, predsjednik Općinske organizacije RVI Zenica, mr. Adil Sokolović, RVI i član “KPS Baton”, Bilal Isaković, novinar i snimatelj, te koordinatori KPS “Baton” Zahir Sivac i Izudin Karić. Domaćini sastanka bIli su ministar, prof.dr.sc. Spahija Kozlić i njegov pomoćnik, voditelj Sektora za kulturu i sport, gospodin Marinko Tokić.

U svom iscrpnom izlaganju, mr. sci. Amir Ismić, prezentovao je dosadašnji rad ovog po mnogo čemu neobičnog ali vrlo uspješnog udruženja. Misija KPS “Baton” u narednom periodu nudi niz urađenih projekata koja iziskuju i podršku, ali kako reče Ismić, KPS “Baton” svojim idejama i projektima koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim i u konačnom, realizacijom istih, nije posustao, tako da ćemo nastaviti bez obzira u kojoj mjeri će ta podrška biti. Široka lepeza aktivnosti u pogledu rehabilitacije, edukacije, putovanja, kulturnog osvješćenja članova i simpatizera KPS “Baton” ali i svih građana,  koje već desetljeće ovo udruženje realizuje, primjer su izuzetnog entuzijazma i umijeća, ali inebrojeno sati volonterskog rada za kji se ne čeka nikakva nadoknada, osim potpuna realizacija planiranog, završio je u svom izlaganju Ismić.

Razgovor je nastavljen prezentacijom kulturnog segmenta sa težištem na knjigu “Batonove priče” o čemu je govorio njen autor Said Šteta. On je upoznao ministra kako je knjiga već obišla 14 gradova i mjesta, širom Bosne i Hercegovine, gdje knjigu promovišu njeni junaci RVI,  i njihova djeca , što je kuriozitet. Knjiga pronosi lijepu priču O Zenici, ali i cijelom kantonu.  Sva putovanja na promocije mnogobrojne ekipe, isključivo se finansiraju od prodaje knjiga, zaključio je autor.

U nastavku su ostali članovi delegacije iznosili probleme i moguća rješenja po zaduženim segmentima, da bi na kraju ministar, prof.dr.sc. Spahija Kozlić rekao kako smatra da je ovo najorganizovanije, ali i najaktivnije udruženje u  Bosni Hercegovini. Iako je već pratio rad udruženja i bio gost predavač na jednoj tribini, priznao je da je naprosto zatečen prezentovanim realizovanim zadacima sa obimnom dokumentacijom, sa težištem na finansijskim pravdanjem sredstava i računima. Ovakav pristup radu mora se ozbiljnije podržati, posebno finansijski, i učinit će sve iz svog domena da se to u budućnosti ispuni, završio je  ministar, prof.dr.sc. Spahija Kozlić. Na kraju je uslijedilo uručenje knjige ministru od strane autora i zajedničko fotografisanje svih učesnika. Sastanak je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi, na čemu se članovi delegacije UG KPS “Baton” Zenica, zahvaljuju ministru i njegovom pomoćniku.

PRESS KPS “BATON” ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno