Zenica

Foto: Baton u Austriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub paraolimpijskih sportova ”BATON” iz Zenice je povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 01. marta 2015. godine organizovao edukativnu ekskurziju u gradove Linz i Liesen Republika Austrija.

Ovo putovanje trajalo je četiri dana od 27. februara do 02. marta 2015. godine, a preko pedeset putnika ratnih vojnih i civilnih invalida te članove njihovih porodica imalo je priliku vidjeti ljepote sjeverne Austrije.

Domaćin Udruženja „Baton“. u gradu Linzu bio je bošnjački Džemat „Nur“ Linz, koji je prošle godine službeno izgradio i pustio u funkciju novu džamiju u centru grada. Ovom prilikom povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 01. marta, upriličen je vjerski i historijski program, a nakon predavanja upriličena je večera i druženje džematlija sa članovima Udruženja Baton.

Isto tako, organizovani su obilasci historijskih i kulturnih znamenitosti Grada Linza uz pratnju stručnih vodiča, što je ovom putovanju dalo posebno osebujan značaj.

Takođe, u povratku kući Udruženje „Baton“ pozvano je u posjetu manjem gradiću Liesenu, u kojem su domaćini Džemata Liesen isto tako organizovali doček i večeru za članove Udruženja „Baton“.

I ovom prilikom povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 01. marta, proučen je Jasin i Šerif za sve šehide Agresije na Bosnu i Hercegovinu te upriličeno historijsko predavanje sa posebnim osvrtom na ovaj bosanskohercegovački praznik.

Udruženje „Baton“ Zenica, prema ustaljenoj praksi za potrebe djece u mektebskoj nastavi ova dva Džemata darovalo je sa skromnim novčanim prilozima, dok je u Džematu Liesenu pokrenuta inicijativa za početak izgradnje buduće džamije za šta je Udruženje Baton takođe dalo inicijalna finansijska sredstva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno