Zenica

FOTO: Baton – tribina “Genocid u BiH 1992-1995. godine na primjerima otkrivenih masovnih grobnica i jama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Baton – tribina “Genocid u BiH 1992-1995. godine na primjerima otkrivenih masovnih grobnica i jama” – Povodom 23 godine od  pada Srebrenice Udruženje građana Klub paraolimpijskih sportova „BATON“ Zenica, tokom cijelog mjeseca jula posvetio je sjećanju na genocid u Podrinju, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

U vezi s tim ,utorak 31. jula 2018.godine u prostorijama BZK„Preporod“ Zenica, Udruženje “Baton” organizovao je treću po redu edukativnu tribinu pod nazivom:”GENOCID U BOSNI I HERCEGOVINI 1992-1995. GODINE NA PRIMJERIMA OTKRIVENIH MASOVNIH GROBNICA I JAMA”.

Gost predavač bio je Amor Mašović, direktor Instituta za nestale osobe u Bosni i Hercegovini ,koji je u prepunoj sali “Preporoda” građanima Zenice putem multimedijalne prezentacije predstavio dugogodišnja iskustva u otkrivanju masovnih grobnica i jama širom BiH , vrsti i karakteru zločina koji je počinjen.

U sklopu tribine održan je i kratki umjetnički program u kojem su čitani stihovi zeničkih književnika: Smaila Durmiševića, Saida Štete i Ćazima Škalje, u izvedbi mladih koordinatorica udruženja “Baton”: Vildane Durić, Nudžejme Ismić, Elme Šabanović i Sunite Hrnjić, te dvije muzičke numere Amine Bajramović posvećene stradanju u Srebrenici.

Piše: Elma Šabanović,

Fatografije: Amila Ismić. koordinatori KPS “Baton” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno