Zenica

FOTO: Baton promovisao knjigu „Naser od Gazimestana do Haga i nazad“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Baton promovisao knjigu „Naser od Gazimestana do Haga i nazad“  – U hotelu „Zenica“, održani su još jedni „Batonovi muhabeti“ gdje je KPS „Baton“ Zenica, promovisao knjigu reditelja, pisca i sakupljača istine, autora Avde Huseinovića, pod naslovom „Naser od Gazimestana do Haga i nazad“.

Zbog konstantne propagande koja nas zapljuskuje sa lijeve obale Drine, u kojoj se Naser Orić prikazuje kao zločinac, uvodničar ove promocije upitao je, ko je Naser? Nakon kraće biografije Nasera Orića, na kraju koje je spomenuto da je Međunaradni sud u Deh Hagu, oslobodio Nasera Orića po svim tačkama optužnice, nakon kojeg je i Sud Bosne i Hercgovine, u ponovljenom postupku, ponovio isto.

Nakon što je autor i promotor Avdo Huseinović, predstavio gosta promotora mr.sci. Velida Šabića, komandanta enklave Konjević Polje, koji je svjedočio o dešavanjima na tom prostoru, iznoseći podatak da je samo u periodu 1992-1993. godine, stradalo oko sedam hiljada civila o čemu niko nije procesuiran, da bi nastavio o genocidu i njegovim specifičnostima i sličnostima kroz historiju. Potom je autor nastavio govoriti o knjizi, o Naseru, te propitujući Nasera o pojedinostima, približio prisutnima stvarnu istinu o komandantu Podrinja.

Naser Orić je govorio o naoružavanju u vrijeme kada nije bilo dovoljno ni hrane, rekavši da su svaku pušku i svaki metak morali otimati od neprijatelja, ne misleći na vlastitu žrtvu već samo koliko se naoružanja zaplijenilo. Govorio je o tome kako nije imao svoju komandu, svoju kasarnu, svoje salone kao neki komandanti koji su dobili najveća odlikovanja za ništa što su uradili.

Objašnjavajući sliku naslovnice knjige,autor je pojasnio da je nastala petnaest kilometara duboko u neprijateljskoj pozadini, gdje je jedan vojnik ranjen, a Naser Orić, komandant divizije nosi ranjenog vojnika. Kako je zabilježio njemački fotograf tada, ovo je jedinstven slučaj u svijetu da jedan komandant tog nivoa nosi svog ranjenog vojnika.

Zatim je Avdo pokazao knjigu „Završna reč“ beogradskog intelektualca i dirigovanog mrzitelja Tome File, u kojoj iznosi sljedeću rečenicu: „Naser Orić je napravio Allahov put, prokopavši tunel od Srebrenice do Sarajeva“. Tako je i ova filovana laž od nekad uglednog File, samo potvrda one narodne uzrečice o karavanima i psima. No, svaka laž, ma kako debela bila izgorit će kao i kuba cigareta koju je to večer držao komandant Naser okružen brojnim posjetiocima promocije. Preživjet će samo istina!

Piše:Said ŠtetaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno