Zenica

FOTO: Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH posjetila Ahmiće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH posjetila Ahmiće- Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica danas je posjetila povratničko naselje Ahmići kod Viteza i za djecu organizovala prigodan dječiji program.

Ovo je nastavak projekta “Obnovimo mostove prijateljstva-podrška održivom povratku u BiH”, koji smo pokrenuli u 2016 godini, gdje smo posjetili 13 povratničkih naselja.

Danas smo posjetili povratničko naselje Ahmići koje je u agresiji na BiH doživjelo veliko stradanje u kojem je ubijeno 116 mještana Ahmića od vojnih postrojbi HVO. Posjetili smo spomen sobu i ponovo se podsjetili šta su zločinci uradili djeci, ženama i starcima Ahmića. 24 godine poslije život se vratio u Ahmiće.

Obnovljene su kuće, džamije,škola, rađaju se i rastu djeca koja su budućnost Ahmića i BiH. Zbog djece Ahmića smo danas u školi organizovali program za djecu pod nazivom “Luckasti šeširdžija”, na kojem je bio prisutan veliki broj djece i roditelja. Prisutnoj djeci smo podijelili slatkiše zahvaljujući kompaniji Vispak i AS koji su prijatelji naše organizacije. Bilo je lijepo danas u Ahmićima, mnogo smijeha, druženja, pjesme i optimizma.

Mostovi Prijateljstva su i prošle godine posjetili Ahmiće gdje smo djeci-polaznicima mekteba podijelili školski pribor zahvaljujući donaciji prijatelja iz Turske. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i u 2017 godini će realizovati veliki broj projekata koji će imati za cilj obnavljanje i jačanje mostova prijateljstva između naroda, država, ljudi, općina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno