Zenica

Asfaltiran ostatak staze RMK promet-Metalurg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Asfaltiran ostatak staze RMK promet-Metalurg – Ovih dana završeno je asfaltiranje dijela pješačko-biciklističke staze od ispod mosta kod Metalurga do izlaza na Bulevar, nizvodno, u dužini oko 50-ak metara, a vjerovatno će slijediti i označavanje biciklističke staze na ovom dijelu staze.

Ranije smo objavili da je zenički Bulevar dobio „produžetak“ pješačke staze, a sve u sklopu renoviranja Bulevara, trotoara i izrade biciklističke staze na Bulevaru.

Ova staza počinje preko puta stare pijace kod zgrade RMK prometa (kod one velike topole, nap.a.), pa do mosta kod MCC-a (ranije samo Metalurg).

Umjesto silazno-uzlaznih stepenica kod RMK, staza je izravnata i asfaltirana i spojena sa prolazom ispod mosta i penje se blagom uzbrdicom na trotoar, u blizini mosta, kao što se vidi na fotografijama.

Sređena su i skošenja ispod i iznad mosta kod Metalurga.

Prostor ispod mosta sada je potpuno očiščen, a godinama je bilo ruglo, ispod kojeg se nije moglo proći.

Svakako, za pohvalu je ova urađena „sitnica“ i još jedan dobar potez Uprave Grada i Izvršne agencije za realizaciju projekta GGM-a, koji je svečano otvoren 06.aprila 2016.godine.

Tekst i foto: E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno