Zenica

FOTO: ArcelorMittal Zenica obilježio 15. Dan zdravlja i zaštite na radu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ArcelorMittal Zenica obilježio 15. Dan zdravlja i zaštite na radu- Već 15-tu godinu zaredom, ArcelorMittal Zenica svakog 28. aprila obilježava Svjetski dan zdravlja i zaštite na radu.

ArcelorMittal Zenica se svakodnevno zalaže za poboljšanja u ovom području s ciljem postizanja nula povreda na radu.

“Prošla godina je bila vrlo izazovna zbog Covid-19 i do sada smo izgubili šest kolega. Imali smo i nekoliko sigurnosnih incidenata u 2020., što pokazuje da još uvijek imamo izazova. Poduzeli smo puno mjera u prethodnoj godini, ali jedna stvar je jasna – sve što smo do sada učinili nije dovoljno. Moramo nastaviti s naporima i početi razmišljati o stvarima koje bismo mogli učiniti drugačije. Zaštita zdravlja i sigurnosti uvijek je bila glavni prioritet ArcelorMittal-a i uvijek će biti. Kompanije poput naše, koje pripadaju teškoj industriji, uvijek su izložene velikom broju opasnosti na radu, pa je vrlo važno da ostanemo sigurni i da je sigurnost naš izbor. Ovom prilikom bih želio zahvaliti svim našim zaposlenicima koji to svakodnevno odabiru, doprinoseći sigurnosti u Kompaniji na najbolji mogući način.“, kazao je generalni direktor ArcelorMittal Zenica, Nikhil Mehta.

Ovim povodom, menadžment i Sindikat Kompanije, posjetili su svoje kolege u proizvodnim pogonima. Nekoliko zaposlenika iz različitih departmenata je nagrađeno, a koji su značajno doprinjeli Zdravlju i zaštiti na radu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno