Zenica

FOTO: ArcelorMittal i Rotary Club Zenica- uručena vrijedna donacija za djecu i omladinu koja boluju od dijabetesa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ArcelorMittal i Rotary Club Zenica- uručena vrijedna donacija za djecu i omladinu koja boluju od dijabetesa- Danas je u Hotelu Zenica u saradnji sa kompanijom ArcelorMittal Zenica i sa Udruženjem djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti ZDK organizovana dodjela beskontaktnih senzora za mjerenje šećera u krvi.

Nabavka beskontaktnih senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi kod djece i omladine sa dijagnosticiranim dijabetesom tipa 1 jedan je od nekoliko značajnih projekata koje Rotary Club Zenica realizira u ovoj godini.

U saradnji sa kompanijom ArcelorMittal obezbjeđena su sredstva za 20 korisnika.

Bivša predsjednica Rotary Cluba Zenica Mensura Beganović je kazala da je prezadovoljna realizacijom ovog projekta i da je ovom ceremonijom projekat završen.

“Vrijednost projekta je 15 do 16 hiljada KM kojeg smo realizovali najviše zahvaljujući kompaniji ArcelorMittal Zenica. Želimo da ovom donacijom olakšamo prije svega omladini i djeci koja se suočavaju sa ovom bolesti njihov život i nadamo se da smo napravili neki doprinos.”

Direktorica Departmenta za ljudske resurse kompanije ArcelorMittal Zenica Dijana Božić-Srdanović istakla je važnost ovakvih projekata za lokalnu zajednicu i stanovništvo i da će se kompanija uvijek rado odazvati ovakvim akcijama.

“Kompanija ArcelorMittal Zenica je uvijek u potrazi za dobrim i korisnim projektima. Živimo u vremenu koje je puno izazova i bolesti s kojima se mnogi građani suočavaju, a prvenstveno oni najmlađi. Drago nam je što je Rotary Club Zenica prepoznao šta je najpotrebnije, a to je da omogući djeci i mladima donekle normalan život kakav žive njihovi vršnjaci bez ovakvih zdravstvenih problema”.

Rotary Club Zenica uspješno djeluje od 2018. godine kada je postao član internacionalne Rotary organizacije. Rotary organizacija ima preko 1,2 milion članova koji su dokazani pripadnici stručne i poslovne zajednice i koji su spremni dio svog vremena, ali i drugih resursa kojima raspolažu, posvetiti bržem društvenom razvoju, borbi protiv bolesti i siromaštva, ravnomjernom ekonomskom napretku.

Iz Udruženja djece i mladih od šećerne bolesti ZDK su istakli da ovakvi projekti i donacije su zaista od velikog značaja za ovu populaciju i zahvalili su se kompaniji ArcelorMittal Zenica i Rotary Clubu Zenica na donaciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno