Zabava

FOTO: Andrija Milošević oduševio Zeničane predstavom “Idem putem pa zagrlim drvo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznati glumac Andrija Milošević, večeras je u prepunoj Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta izveo kopmediju “Idem putem pa zagrlim drvo”, predstavu po tekstu Miodraga Karadžića i u režiji Jane Maričić.

Zahvaljujući Agenciji “Zeus” i Edinu Memiću priliku da ovu komediju pogledaju imali su i Zeničani. Podsjećamo, Memić je u naš grad već dovodio niz poznatih “faca”, poput pjevača Sergeju Ćetkovića, pjevačica Jelene Tomašević i Aleksandre Radović, bend Van Gogh, Kikija Lesendrića & Pilote, čudesnu Kaliopi, glumca Željka Ninčića, glumicu Anđelku Prpić….

“Idem putem pa zagrlim drvo” je predstava “teatra na Brdu”, novoformiranog beogradskog pozorišta, koja je premijerno izvedena u Beogradu u martu 2019. godine. Od tada do danas izaziva veliko interesovanje na pozorišnim scenama, kako širom regije, tako i u brojnim evropskim zemljama.

Glavni akter je jedan od najpopularnijih i najtraženijih glumaca u regiji, Andrija Milošević, kojeg su Zeničani već gledali prošle godine u predstavi “Zlatni lančić od bižuterije”.

Ovo je u stvari tragikomedija o sinu jedincu u koji u 40. godini traži idealnu ženu za brak. Naravno, u tome mu ne samo pomaže, nego i komanduje, njegova mama, koja ga bolje poznaje od njega samog. Njegovo slomljeno srce zbog prve ljubavi, mama pokušava da zaliječi raznim kandidatkinjama, te tako glavni junak prolazi kroz iskustva o kojima nije ni sanjao.I na kraju opet ništa. Mamin sin je ostao to što jeste – stoji u opisu ove hit predstave za koju se, po pravilu, traži karta više.

Na kraju jednoiposatne predstave Zeničani su su gromoglasnim aplauzom i ovacijama pozdravili sjajnog glumca. Nakon Tuzle sinoć i Zenice večeras, predstava će biti odigrana u subotu uvečer u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno