Ljudi

FOTO: Amel Tuka u društvu supruge Amine obavlja umru u Mekki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon Evropskog dvoranskog prvenstva u Turskoj odlučio je s ciljem obavljanja Umre posjetiti Mekku i Medinu.

Od ranije je poznato da pored sportskog i javnosti dobro poznatog života Amel Tuka snagu i motivaciju za dalje i više traži u vjerovanju, a svaku svoju utrku tradicionalno proslavi spuštanjem lica na tlo – sedždom, kojom se zahvaljuje Bogu za postignute rezultate.

Nakon Evropskog dvoranskog prvenstva gdje mu je izmakla medalja, Tuka je sa svojom izabranicom Aminom odlučio obaviti Umru – vjerski obred sličan hadždžu koji se obavlja tokom cijele godine van termina za hadždž.

Njegova supruga Amina objavila je na Instagramu story na kojem naš bh. atletičar u ihramu (bijeloj odjeći specifičnoj za obrede Umre i hadždža) uči Kur’an u Mekki, a on je isti taj story repostao na svom storyju.

Od ranije je također poznato da je Tuka na mjesnoj džamiji u svom rodnom mjestu donirao veći dio novca za obnovu objekta, a obavljanjem Umre potvrdio je da je zahvala Bogu na prvom mjestu. Također, aktivno je učestvovao u formiranju i opremanju džemata u Italiji, gdje provodi veći dio godine.

Amel Tuka (Foto: Instagram)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno