Zenica

FOTO: Amel Tuka ponovno na “Plazma terapijama” kod dr. Faruka Hodžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Amel Tuka ponovno na “Plazma terapijama” kod dr. Faruka Hodžića – Naš šampion Amel Tuka nakon više od godine ponovno se našao na ljekarskom stolu kod dr. Faruka Hodžića, vrhunskog stručnjaka sportske medicine. Prije više od godinu smo objavili prvu priču o “plazma terapiji”, koju je Amel primao kod doktora, a danas smo obavješteni da, nakon najnovijeg povrijeđivanja stopala, Amel Tuka iskoristio priliku da ne putuje na Balkanijadu u beograd, da se posveti što više oporavku.

Javnosti je nepoznato da vrhunskih rezultata, koje je proteklih dana postigao “dugoprugaš” Amel Tuka, ne bi bilo ili bi došli znatno kasnije, da Tuka nakon povrede 2015. godine nije bio podvrgnut “plazma terapiji”, koju među rijetkim u regionu primjenjuje tim stručnjaka Kantonalne bolnice Zenica, koje predvodi zenički ortoped dr. Faruk Hodžić.

Amel Tuka je imao lakšu povredu desnog skočnog zgloba, nakon par teških dvoranskih utrka, tokom treninga, Amel je osjetio bol u zglobu zbog kojeg je morao prekinuti trening. Nakon pregleda je ustanovljeno da je riječ o upali unutrašnjeg ligamenta zgloba zbog preopterećenosti i tvrde podloge.

– Plazma terapiju uspješno primjenjujemo više od pet godina. Veliki je broj vrhunskih sportista, rekreativaca i drugih tretiran nakon sportskih povreda i operacija ovom metodom i imamo isključivo izuzetno pozitivna iskustva. Njihov oporavak i povratak na sportske terene je bio jako ubrzan primjenom ove terapije, a njihovi sportski rezultati su obično bivali mnogo bolji nego prije povrede, kaže  dr. Hodžić. 

Najsvjetliji primjer je upravo Tuka koji je prije više od dvije godine došao sa priprema iz Italije, šepajući ušao u ordinaciju dr. Hodžića na pregled i sa preporukom iz kluba “ova sezona je gotova, vidjeti šta dalje”. Ubijeđeni smo da će tako biti i sada. 

– Prošli put je nakon samo tri plazma terapije Amel se vratio na stazu, te počeo obarati rekord za rekordom, a ovog ljeta su njegovo fizičko stanje, dobar trening i vrhunski trener “proizveli” Velenje, Madrid i sad Monte Karlo, kaže dr. Hodžić. Ovaj vrhunski zenički ljekar kaže da mu je želja da i naši sportisti u BiH imaju vrhunske medicinske usluge, te da ne moraju davati ogromna sredstva za liječenje i pripreme van BIH.

Slijedi nastavak tretmana i oporavak uz fizikalne vježbe kod fizioterapeuta Albina Mašića. Prognoze ljekara su dobre i očekujemo Amela uskoro na stazi, riječi su Dr. Hodžića.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno