Zenica

FOTO: Ambasador Republike Turske Haldun Koç posjetio OŠ “Alija Nametak” u Peharama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Ambasador Republike Turske Haldun Koç posjetio OŠ “Alija Nametak” u Peharama – Danas je na poziv OŠ “Alija Nametak” i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BIH-Zenica našu školu posjetio ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç.
Tokom posjete ambasador Haldun Koc je u školskom dvorištu  posadio “DRVO PRIJATELJSTVA” kao simboličan znak prijateljstva i dugogodišnje saradnje OŠ “Alija Nametak” i turskih institucija prilikom koje su realizovani projekti bitni za školu.
Ambasador Republike Turske Haldun Koç se susreo sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahijom Kozlićem, direktoricom škole Hatidžom Dedić, predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinom Šatorovićem i predsjednikom školskog odbora Jasminom Imamovićem.
Amabasador Haldun Koc sa predstavnicima škole i sa ministrom Spahijom Kozlićem razgovarao je o projektu rekonstrukcije i obnove školskog stadiona kao i o drugim projektima i aktivnostima  iz oblasti obrazovanja a koje bi u budućem periodu mogli zajedno realizovati ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i turske institucije u BiH.
Ambasador Haldun Koç je dokazani prijatelj BiH i Zenice, diplomata koji je mnogo pomogao u realizaciji projekata iz oblasti ekonomije,obrazovanja,kulture i sporta širom Bosne i Hercegovine.
OŠ “Alija Nametak”, njeni zaposlenici i  učenici se zahvaljuju amabasadoru Haldun Kocu na posjeti školi i dosadašnjoj saradnji i podršci turskih institucija u realizaciji projekata u našoj školi.
Turska ambasada i druge turske institucije u BiH ( TIKA, Turska vojna misija, Yunus Emre Institut i dr.) već godinama u BiH, ZDK i Zenici mnogo pomažu i važan su partner u realizaciji infrastrukturnih projekata u osnovnim i srednjim školama i univerzitetima.
Ubjeđeni smo da će i ova današnja posjeta ambasadora Republike Turske našoj školi dodatno ojačati saradnju sa turskim institucijama u BiH a koja će u  budućem periodu dati dobre rezultate prilikom realizacije bitnih projekata  ne samo za OŠ Alija Nametak-Pehare u Zenici, već i za druge škole i obrazovne institucije na području Zenice i ZDK.
Zenica; 22.10.2020.
OŠ “ALIJA NAMETAK” ZENICA


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno