Ljudi

FOTO: Aldin Jacić specijalnim avionom danas prebačen u Tursku, odmah primljen u bolnicu u Ankari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Aldin Jacić specijalnim avionom danas prebačen u Tursku, odmah primljen u bolnicu u Ankari – Aldin Jacić iz Zenice, koji je prošle godine doživio nesreću kada je u požaru zadobio teške opekotine u gornjem dijelu tijela, liječenje će nastaviti u Turskoj. Do sad je imao više operacija u BiH i Hrvatskoj, ali one nisu bile dovoljne za njegov oporavak. Aldin još ima otvorene rane po tijelu i nesnosne bolove.

Uz posredovanje Ambasade Republike Turske u BiH, Aldin će se od danas liječiti u Kliničkom centru u Ankari (Ankara Numune Hastanesi). Ministarstvo zdravlja Republike Turske omogućilo je besplatno liječenje, saopćeno je iz Ambasade Republike Turske u BiH.

Specijalni sanitetski avion sa teško povrijeđenim Aldinom Jacićem dans ga je sa sarajevskog aerodroma prebacio u Ankaru.

Aldinu je pola tijela izgorilo, u teškim je bolovima. Živi u selu Mošćanica kod Zenice i prvo ga je posjetio Husejn ef. Čajlaković i objavio njegov slučaj. Nakon toga pojedini portali objavljuju informacije, a Pomozi.ba tim je bio u posjeti kod Aldina u subotu 25. marta. potom su ga posjetile i pojedine TV ekipe, ukljukujući i hrvatsku NOVU TV. Usljed tragičnog događaja, gornji dio tijela mu je u potpunosti izgorio. Odmah je prebačen u bolnicu u Zenicu, nakon toga u Sarajevo, a zatim u Zagreb gdje je proveo više od 7 mjeseci. Po povratku iz Zagreba stanje mu se pogoršava.

Aldin se mjesecima nalazio u kući i nije želio da ide više u bilo koju bolnicu. Međutim, obzirom da mu je stanje izuzetno teško, uspjeli smo kroz razgovor da ga pridobijemo da pristane na opciju liječenja van BiH. Aldinu je izuzetno teško da priča i bilo kakav pokret nanosi mu veliku bol.

O njemu se najviše brine snaha Azra, koja je uz njega bila 24 sata dnevno. Obzirom da ga kući paze bolje nego što bi u bilo kojoj bolnici, to je i jedan od razloga zbog čega je Aldina strah da ide na liječenje bilo gdje. Ipak, danas je ova ljudska priča i drama dobila novu dimenziju , a željno ćemo očekivati svaku novu informaciju iz Turske.  Foto:Pomozi.ba/Facebook



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno