Biznis

FOTO: ALBA u Zenici proširuje djelatnost na rubna područja, kupljena nova vozila i kante

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prilikom nedavne posjete najviše delegacije kompanije ALBA gradu Zenica, dogovoreno je intenziviranje i unaprijeđenje komunalne djelatnosti u našem gradu. Podsjećamo, u Zenici su boravili i sa ključnim ljudima Grada Zenica razgovarali Eric Schweitzer, vlasnik i predsjednik Upravnog odbora ALBA Group, Krysztof Gruszcynski, menadžer za centralnu i istočnu Evropu, Maciej Lukasz Makrutzki, menadžer ALBA Abfallogistik Steinburg, te Vlado Jerkić, direktor ALBA BiH, Damon Karić, direktor ALBA Zenica i Muhamed Husremović, član boarda ALBA.

Razgovaralo se o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji Grada Zenica i kompanije ALBA, ali i mogućnosti unapređenja saradnje. Gradonačelnik Kasumović je istakao da je kompanija ALBA za 23 godine, koliko je u gradu Zenica, podigla nivo u oblasti zbrinjavanja otpada. Tada je predloženo da se ubrzaju aktivnosti na postavljanju kanti za odlaganje otpada u mjesnim zajednicama u kojima to do sada nije učinjeno, sve s ciljem unapređenja komunalne djelatnosti u gradu Zenica te poboljšanja komunalne higijene grada i održavanja javnih površina.

Klasična njemačka poslovnost se još jednom pokazala na djelu. Sastanak u Zenici se dogodio 31. marta, a u 30 dana od tog datuma njemačko-bosanska firma će stvoriti sve preduvjete da ispoštuje zahtjev Grada.

Naime, kako je danas potvrđeno Zenicablogu, u sklopu intenziviranja rad zajedničkog radnog tijela koje prati implementaciju osnovnog ugovora zaključenog između Grada Zenica i kompanije ALBA, sve s ciljem unapređenja komunalne djelatnosti u gradu Zenica, te poboljšanja komunalne higijene grada i održavanja javnih površina te obuhvata rubnih područja Grada Zenice, ALBA Zenica je nabavila 1.200 novih kanti, a još dodatnih 1.200 je naručeno.

Također, u posljednjoj sedmici aprila ALBA će u Zenici imati u upotrebi i teretna funkcionalna vozila za odvoženje otpada, koja su manja, praktičnija, te mobilnija za ruralna područja Grada Zenica. Pogledajte foto galeriju pristigle opreme.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno