Ostali sportovi

FOTO: Aktivnosti Judo kluba Čelik- Održana Skupština, polaganje za pojaseve i akcija čišćenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Aktivnosti Judo kluba Čelik- Održana Skupština, polaganje za pojaseve i akcija čišćenja – U četvrtak 04.02.2021.  održana je skupština kluba. Na skupštini je prezentiran rad u proteklom periodu kao i plan rada za 2021. godinu. Na skupštini je konstatovano da je klub zahvaljujući pomoći Fedrealnog ministarstva za kulturu i sport, kantonalnim ministarstvima i Grada Zenice, uspio osposobiti i adaptirati salu koja je apsolutno pogodna za vježbanje judoa. Postavljeno je nekoliko ciljeva od kojih su  najbitniji rad sa mladim takmičarima i da se posebna pažnja posveti nadarenim takmičarima. Napravljen je i plan nastupa na takmičenjima u 2021. godini, a u martu već se planira  nastup na državnom prvenstvu u Lukavcu.
Jučer je Judo savez FBiH organizovao polaganje za DAN pojaseve. Na polaganju je bilo 33 kandidata. Između ostalih je kandidat je bio i Čoloć Emir, član Judo kluba “Čelik” Zenica. Uspješno je položio pojas 1 DAN. a klub je sada bogatiji za još jednog majstora. Ovom prilikom mu čestitamo na ostvarenom uspjehu. Napominjemo da je ovo polagnje dva puta odgađano zbog problema uzrokovanim pandemijom koronavirusa.
Također, tokom vikenda je realizovana  prva faza čišćenja kupališta na prvoj i drugoj brani na Babinoj Rijeci. Naime članovi Judo kluba “”Čelik” Zenica su u okviru projekta čišćenja kupališta na drugoj brani na Babinoj Rijeci očistili kupalište na prvoj i drugoj brani. Sakupljao se otpad u grmlju, pored puta i na obalama, na teško pristupačnim mjestima. Sav prikupljeni otpad je složen na nekoliko mjesta odakle će ga “Alba” dalje odnijeti na deponiju.
Osim prikupljanja otpada pokušalo se kroz druženje edukuvati mlade judoke o štetnosti divljih odlagališta i pozitivno utjecati na njihovu ekološku svijest. Sljedeći vikend se planira ponoviti ista aktivnost. Realizacija ovog projekta je podržana od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, na čemu se klub zahvaljuje.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno