Zenica

FOTO: Akcija mještana u Peharama, mještani čiste i planiraju obnoviti lokalne sportske terene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedavno je Zenicablog objavio priču o inicijativi i akciji mještana Puhovca, NA OVOM LINKU, koji su, ne čekajući da bilo ko prikuplja političke poene preko njih, sami krenuli u izgradnju mjesnog igrališta. Nakon objave priče, javili su nam se naši sugrađani iz Pehara, koji kažu da su pokrenuli sličnu akciju, te da trenutno rade na prikupljanju sredstava i prvim pripremnim radovima.

Sportsko igralište u krugu osnovne škole “Alija Nametak” u Peharama je godinama zapušteno. U proteklih mjesec dana na inicijativu Nermina Softića je napravljena grupa na Facebooku NA OVOM LINKU  u kojoj se transparentno i sa priznanicama o uplati ili pomoći na drugi način prikupljaju sredstva za obnovu i uređenje lokalnog sportskog terena.

-Cilj nam je da ljudi koji su odgovorni vide našu inicijativu i omoguće da djeca mogu normalno koristiti terene, ali i odrasli. Cilj nam je napraviti nogometni teren, košarkaski teren i igralište za djecu sa ljuljačkama i toboganima. U ovu školu idu djeca iz Pehara, Ričica, Donje i Gornje Gračanice, Heca, Pečuja, Svića… zato smo se obratili Zenicablogu kao svom mediju, da o ovoj akciji saznaju i drugi mediji i oni u dijaspori koji su odrasli ovdje, kao i svi ostali koji žele da pomognu, rečeno nam je.

Prenosimo fotografije iz grupe, a vas pozivamo da osim PRISTUPANJA FACEBOOK STRANICI, i konkretno pomognete ovu akciju Zeničana.  Proteklog vikenda je urađena i prva akcija čišćenja, pa vam donosimo i te fotografije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno