Zenica

FOTO: Akcija čišćenja otpada “Od izvora do mora”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tridesetak srednjoškolaca i studenata u sklopu organizovane akcije 24.06.2022. godine je čistilo otpad duž obale rijeke Bosne u Zenici na potezu od ušća Babine rijeke pa do Željezničkog mosta.

Akciju su organizovali Centar za mlade INPUT, Udruženje građana “Ruke” i „Let’s Do It“, a u sklopu šireg projekta nazvanog “Od izvora do mora”. Za učesnike je obezbijeđena prigodna oprema i radni materijal.

“Cilj nam je očistiti od otpada ovaj prostor, ali i pobuditi svijest kod djece i mladih da čuvaju svoj grad, kako bi bio čist i uredan“, napominje Adi Salčinović, predsjednik zeničkog Centra za mlade INPUT.

“Projekat „Od izvora do mora“, u okviru kojeg je održana i današnja akcija u Zenici, podrazumijeva čišćenje otpada i njegovo selektivno prikupljanje i razdvajanje u različite vreće, kako bi se kasnije mogao reciklirati“, kaže Lajla Žalić, PR menadžer Udruženja „Ruke“, navodeći da je projekat počeo 13. juna u Sarajevu, a akcije čišćenja su organizovali dosad u Banja Luci, Mostaru, danas u Zenici, te će ih nastaviti ponovo u Sarajevu i tako zaokružiti ovu priču.

#CentarZaMladeINPUT #UgRuke #OdIzvoraDoMora #Konzum #CocaCola #GradZenica #LetsDoIT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno