Ostali sportovi

FOTO: Ahmed Krnjić u sjajnom nastupu “demolirao” Yildirima u Istanbulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć u Istanbulu član Kluba borilačkih vještina “Isak-Ze” zabilježio je još jednu pobjedu na turskim reprezentativcem Yildirim Kadirom. U ovom profesionalnom nastupu Ahmed je demonstrirao izuzetnu tehničko-taktičku pripremu i od samog početka meča kontrola ringa je bila njegova.

Kako je meč odmicao, nadmoć je bila sve veća. Krajem treće runde nakon serije udaraca, sudija broji Yildirimu, ali Turčin je bio spreman da nastavi borbu. Do kraja runde nije puno ostalo i meč se završava  potpunom dominacijom našeg borca.

-Ja sam zadovoljan nastupom, odradio sam meč onako kako smo moj tim i ja planirali. Napadao sam mu noge jakim low kick-ovima i stomak da bi mu oslabio kretanje i njegove napade. Turski borac je izuzetno opasan nokauter, ali imali smo dobru taktiku i ona je presudila. U trećoj rundi sam bio blizu prekida, ali uspio se vratiti nakon brojanja i završiti meč. Hvala Bogu nemam povreda i nastavljam trenirati. Već 1. oktobra me očekuje novi meč u Sarajevu na turniru NO LIMIT, koji je ujedno i posljednji test pred odlazak na Svjetsko prvenstvo 15. oktobra, rekao je Ahmed nakon meča.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno