Rekreacija

FOTO: Aero klub Zenica na takmičenju u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle nedelje 27.11.2022. godine ekipa aero kluba Zenica iz Zenice je ulestvovala na međunarodnom kup takmičenju vazduhoplovnih modelara u slobodno letećim modelima (dvoranske jedrilice) kategorije F1N i F1N-150. Međunarodno takmičenje “ZRENJANIN INDOOR OPEN 2022”, u organizaciji AK “Zrenjanin” Srbija iz istoimenog grada na kojem su se takmicila 42 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i domaćina Srbije.

Dvanaestočlana ekipa Aero kluba ZENICA u sastavu Monja Jusufović, Dženeta Brdarić, Selma Duranović, Rejhan Ćosić, Bilal Ćosić, Hamza Zilić, Ahmed Zilić, kao i Milivoj Nedić, Faik Čičak, Admir Subašić, Ferid Zilić I Mirzad Ćosić jedina iz Bosne I Hercegovine.

Juniori su ostvarili zapazene rezultate, dok je najbolje plasirani senior iz Zenice Faik Čičak zauzeo 13. mjesto u F1N kategorji i 17. mjesto u F1N-150 kategoriji u konkurenciji of 42 takmičara. Junior Rejhan Ćosić osvojio je srebrenu medalju u grupi mlađih juniori, takoder junior Ahmed Zilić osvojio je srebrenu medalju u grupi juniora.

Takmičari Monja Jusufović, Dženeta Brdarić I Selma Duranović osvojile su zlatnu srebrenu I bronzanu medalju u grupi dame dok su Ferid Zilić, Hamza Zilić, Ahmed Zilić osvojili trace mjesto u grupi famili.

Prelijepa “KRISTALNA DVORANA” uz dobru organizaciju su dali poticaj da takmičenja proteknu bez ikakvih problema na zadovoljstvo svih učesnuka I gostiju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno