Ostali sportovi

FOTO: Aero klub “Zenica” državni prvak!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 14.10.2023. godine u organizaciji Aero kluba “Zenica” i Aero kluba “Izet Kurtalić” iz Visokog na terenu Mostarsko blato kod Mostara je održano je takmičenje aero modelara, Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. u kategoriji slobodno letećih modela po FAI kategorizaciji (F1A, F1B, i F1H).

Na takmičenju su pored modelara članova aero klubova Zenica i Visoko učestvovali i članovi aero kluba “Sarajevo”, aero kluba “Krila Sarajeva” i aero kluba Mostar.

Aero klub “Zenica” kao najbrojnija ekipa nastupio je u slijedećem sastavu:

juniori: Anasasija Borojević, Ćosić Bilal, Ahmed Zilić, Ćosić Rejhan, Šarkinović Sanjin i Hamza Zilić i

seniori: Predrag Šarkinović, Milivoje Nedić, Faik Čičak, Ferid Zilić i Dino Omerspahić.

Na takmičenju je nastupilo nešto dvadesetak takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Takmičenje se odvijalo po lijepom i sunčanom ali vjetrovitom vremenu sa vrlo varljivom termikom tako da je svaki let bio neizvjestan i bilo je napeto do samog kraja takmičenja.

U juniorskoj konkurenciji sa modelima popularni A2 ili F1A, Zilić Ahmed je osvojio prvo, a Anastasija Borojević drugo mjesto, dok je Hamza Zilić zauzeo treće mjesto.

U seniorskoj konkurenciji u kategoriji F1A jedrilice, najbolji je bio Elmin Kerkez, drugi je bio Edin Šahinović iz Visokog, a treći Ferid Zilić iz Zenice.

U kategoriji modela na pogoon gumom “gumenjaci” najbolji je bio Haris Jusufbašić iz Visokog, drugo i treće mjesto zauzeli Zeničani Predrag Šarkinović i veteran Milivoje Nedić.

U ekipnom plasmanu u konkurenciji jedrilica ekipa aero kluba Zenica u sastavu Ferid Zilić, Faik Čičak i Ahmed Zilić su zauzeli drugo mjesto iza ekipe aero kluba Visoko, a ekipa zeničkih gumenjaka u sastvu Milivoje Nedić Dino Omerspahić i Predrag Šarkinović zauzela prvo mjesto.

Ne treba zaboraviti plasman najmlađih u konkurenciji F1H modela ili A1, gdje su prvo mjesto zauzeli Emin Jusufbašić iz Visokog, Mak Voljevica iz Mostara je bio drugi dok je Sanjin Šarkinović iz Zenice zauzeo treće mjesto.

U generalnom plasmanu koji se dobije zbirom svih ekipnih plasmana, aero klub “Zenica” je nakon više od 30 godina osvojio prvo mjesto i preuzeo prelazni pehar, popularni “Rogonja” od aero kluba “Izet Kurtalić” iz Visokog.

Tako je nakon više od tri desetljeća prelazni pehar stigao u Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno