Ostali sportovi

FOTO: Adin Šećibović i Harisa Mešetović najbolji na Državnom prvenstvu BIH za kadete i kadetkinje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Adin Šećibović i Harisa Mešetović najbolji na Državnom prvenstvu BIH za kadete i kadetkinje – Ovog vikenda u zeničkoj “Areni” održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu u kategoriji kadeta i kadetkinja (igrači do 15 godina),  koje je povodom 20 godina postojanja organizovao stonoteniski klub Mladost Zenica.
Prvog dana turnira odigrani su kvalifkacioni mečevi dok su u nedelju na programu bili mečevi i borbe za medalju.
U konkurenciji od oko 100 igrača i igračica iz 18 različitih klubova, titulom državnih prvaka okitili su se Adin Šećibović (član STK Mladost-Zenica) te Harisa Mešetović (članica STK Hašim Spahić-Ilijaš).
U ostalim kategorijama najušpješniji su bili :
Kadeti pojedinačno: 1.Šećibović Adin( stk Mladost-Zenica) 2.Šimunović Marko ( stk Mostar) 3.Ramljak Toni(stk Aladža) i Beganović Kemal (stk Vitez)
Kadetkinje pojedinačno: 1.Mešetović Harisa (stk Hašim Spahić) 2.Gnjatić Marija (stk Prijedor) 3.Čosić Dora (stk CM) i Biogradlić Džana (stk Kreka)
Kadeti DUBL : 1.Šećibović/Šimunović 2. Forić/Kmetaš 3. Barić/Kamenjaš i Jašarević/Burak
Kadetkinje DUBL: 1.Biogradlić/Čosić 2.Gnjatić/Mališ 3. Mešetović/Spahić i Biogradlić/Čajić
MIX DUBL: 1.Kamenjaš/mešetović 2. Šećibović/Čosić 3.Perišić/Mališ i jašarević/Gnjatić
Ovim turnirom stonoteniski klub Mladost je na dostojanstven način obilježio 20 godina uspješnog postojanja te se mora naglasiti da su svi  učesnici pohvalili organizaciju turnira.
U narednom periodu zenički klub će se potrudit da organizuje, sada već, tradicionalni turnir 4.TABLE TENNIS OPEN koji je na raspredu u junu mjesecu ove godine.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno