Ostali sportovi

FOTO: 47. rođendan Ragbi kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: 47. rođendan Ragbi kluba Čelik – Davne 1972. godine rodila se ideja u Zenici da se osnuje prvi sportski kolektiv koji će se baviti “ovalnom” loptom. Iako je prvi sastanak i prezentacija sa potencijalnim igračima održana 05.03.1972. godine, ipak je prvi trening održan 08.03.1972. godine na stadionu Blatuša. Od tada, pa do današnjeg dana ragbi lopta se vrti u Zenici. Sportski kolektiv koji je svom Gradu uvijek pružao svoj maksimum kako kroz utakmice i zalaganje tako i kroz društveno korisni rad slavi 47. rođendan. Zlatno doba kluba se veže za 80-te godine kada se osvajaju u nizu prvenstva tadašnje države a ujedno i nekoliko osvajanja Kupa Maršala Tita u nizu. Jačajući svoje strukture i kolektiv tako dolazi i do učešća velikog broja igrača u reprezentaciji Jugoslavije, od kojih je većina nastavila svoju karijeru u različitim zemljama Svijeta.

Ragbi klub Čelik kao svojevrsni znak Grada Zenice i svega dobrog što nosi sa sobom ponudio je mnogo toga svojim sugrađanima i zaista mnogi od njih su zaslužni za razvoj ovog sporta u našem Gradu a koje ne smijem zaboraviti kao što su Kapetanović, Odić, Salčinović, Sarajlić, Tarabar, Hadžić i mnogi mnogi drugi ragbijaši i ljubitelji sporta.

Kako Bosna i Hercegovina postaje suverena i samostalna država tako i ragbi klub Čelik nastavlja svoj rad ali i dominaciju u ragbi sport pružajući sve ono što ragbi pruža mladim ljudima. Ragbi klub Čelik u svojoj bogatoj historiji može se pohvaliti sa preko 60 osvojenih titula. U modernoj historiji kluba sigurno je najznačajnija titula koju su ragbijaši Čelika osvojili 2014/2015. godine osvajajući naslov Regionalnog prvaka. Ragbi klub Čelik je velikom broju mladih ljudi pružio ono što je najpotrebnije u sportu, a to je sigurnost, prijateljstvo i prihvatanje što je najbitnije za životni put. Ragbi klub Čelik trenutno se natječe u sljedećim takmičenjima: državno prvenstvo u ragbiju XV, državno prvenstvo u ragbiju VII, RRC, a ono na što su najponosniji je Ragbi škola koja okuplja preko 100 članova koji se natječu u različitim takmičenjima za mlade.
RRC počinje već 13.04. kada Čelik dočekuje ekipu Ljubljane, zatim 20.04. putuje u goste ekipi Dalmacije, 27.04 imamo još jedno gostovanje ekipi Zagrebačkog Ragbi Saveza, a onda će poslastica biti 18.05. u Zenici odigravanjem utakmice dva stara rivala Ragbi kluba Čelik i Ragbi kluba Nada.
Ragbi klub Čelik će svom gradu a i državi pokloniti ove godine veliki broj uzbudljivih utakmica ali i 2. Kids Rugby Fest koji će okupiti nekoliko stotina dječaka i djevojčica… Život svakako jeste ragbi pa ga tako treba i živjeti…
FOTO: Ragbi prošlost, sadašnjost i budućnost


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno