Politika

Forum mladih NS Zenica povodom Svjetskog dana napuštenih životinja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum mladih NS Zenica povodom Svjetskog dana napuštenih životinja – Povodom Svjetskog dana napuštenih životinja, koji se obilježava 4. aprila u cijelom svijetu, Forum mladih NS Zenica skrenuo je još jednom pažnju na problem koji je prisutan u skoro svim gradovima BiH,.

“Hiljade napuštenih pasa i mačaka na zeničkim ulicama, svakodnevno je izloženo različitim oblicima zlostavljanja, patnjama, gladi, žeđi i bolestima. Psi i mačke lutalice ne žive na ulicama svojom voljom. Glavni uzrok njihovog povećanog broja je napuštanje kućnih ljubimaca i njihovo nekontrolirano razmnožavanje. Kratkoročno, jedan dio problema napuštenih pasa u Zenici je riješen izgradnjom azima u mjestu Stranjani, u kojem je smješteno 50-tak pasa. Brigu o njima je preuzelo preduzeće ALBA i volonteri nekoliko zeničkih udruženja za zaštitu životinja”, rekla je Naida Omerdić, predsjednica Foruma mladih NS Zenica.

Iz Foruma mladih pozivaju građane Zenice da se uključe u rješenje ovog problema.

“Smatramo da kapaciteti ovog azila nisu dovoljni, imajući u vidu ogroman broj pasa lutalica koji još uvijek predstavljaju potencijalnu opasnost po stanovnike našeg grada. Apelujemo na nadležne institucije ali i građane Zenice da se aktivnije uključe u rješavanje ovog problema, za početak sankcionisanjem onih koji svoje ljubimce, u nedostatku mogućnosti da brinu o njima, ostavljaju na milost i nemilost ulice. Redovnim vakcinisanjem i postupkom kastriranja možemo uticati na njihov broj i zdravlje”, zaključila je Omerdić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno