Politika

Forum mladih Naše stranke: Nema izgovora za zapostavljanje mladih

Forum mladih Naše stranke: Nema izgovora za zapostavljanje mladih – U organizaciji Foruma mladih Naše stranke Zenica u februaru  ove godine održan je Okrugli sto o temi: “Strategija prema mladima – MI OSTAJEMO”.

Prisustvovali su: gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović,  pomoćnik gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT, Komisija za pitanja mladih Grada Zenica, Unije studenata, Omladinskog udruženja REaktiv, mladi predstavnici parlamentarnih stranaka, prof. Meliha Salčinović, prof. Esad Delibašić, dr. Malik Ejubović, mr. umjetnosti/glumac te predsjednik Sportskog saveza Zenice Dženan Dedić.

“Zenica kao četvrti grad po veličini u BiH ne može biti grad mladih bez Strategije prema mladima. Inicijativu za izradu Strategije prema mladima smo uputili odmah nakon završetka okruglog stola. Odgovora do danas nema, kao niti na jedan uput koji smo u međuvremenu uputili u vezi sa Strategijom. Prema Zakonu o mladima FBiH nadležna za izradu strategije jeste upravo Gradska uprava, odnosno gradonačelnik. Na okruglom stolu svi učesnici, pa i gradonačelnik, obećali su da će uložiti napore i sredstva za izradu iste. Gradonačelnik Kasumović je posebno istakao da finansijska podrška ne manjka, te da je spreman odmah početi sa radom na Strategiji prema mladima. Mi, kao FMNS, smatramo da bez obzira na trenutnu pandemijsku situaciju, nema izgovora za zapostavljanje mladih.”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem