Zenica

Forum Građana Zenice – Katastrofa u Mittalu manje boli od osjećaja da smo iznevjereni od onih koji su postavljeni da nas štite

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum Građana Zenice – Katastrofa u Mittalu manje boli od osjećaja da smo iznevjereni od onih koji su postavljeni da nas štite – Forum Građana Zenice povodom incidenta u Arcelor Mitalu  – Forum Građana Zenice koristi ovu priliku da izrazi negodovanje i razočarenje, kako sa šokantnom emisijom štetnih sastojaka, koja se desila 24.08.2017. ujutro, tako i sa vrlo površnim i šturim saopštenjem koje je stiglo iz Arcelor Mitala.

Negodovanje i razočarenje gore navedenim je udvostručeno pasivnosću vladajućih i odgovornih institucija i neodlučnosću istih da se protiv prekršitelja poduzmu zakonske mjere. Mišljenja smo da se katastrofe ovih razmjera ne mogu rješavati po principu predškolske pedagogije “hajde obećajte da se tako nešto vise neće ponoviti”.

Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama i smjenom dijela rukovodstva odgovornog za nastanak istih, uz obavezu da će se učiniti sve da se tako nešto ne ponovi. Smatramo da građani ovog grada imaju pravo na zdrav život, a posebno treba naglasiti da zaslužujemo da budemo zastićeni od strane naših vladajućih organa, koje smo mi birali i kojima smo dali povjerenje. Katastrofa izazvana havarijom u pogonu Arcelor Mitala, koliko god da je štetna, manje boli od osjećaja da smo iznevjereni od strane onih koji su postavljeni tu da nas štite.

FORUM GRAĐANA ZENICE Predsjedništvo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno