Nogomet

Fortuna bolja od Stupčanice

Pobjednički tim
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na stadionu Kamberovića polje odigrana utakmica 9. kola Lige ZDK u nogometu, a sastali su se domaći NK “Fortuna” i gosti iz Olova FK “Stupčanica”. Utakmica je nosila epitet derbija obzirom da su gosti stigli u Zenicu sa samo 4 boda zaostatka za prvoplasiranom Fortunom, a domaćinu je trebala pobjeda kako bi zadržali vodeću poziciju do posljednjeg kola i novog derbija u Šijama gdje će se, u direktnom okršaju sa ekipom Napretka, odlučiti o jesenjem prvaku Lige ZDK.

[box type=”shadow” align=”alignleft” width=”300″ ]ONI SU NK FORTUNA, Zenica: Kobilica Emrah, Đulan Amir, Hodžić Halil, Mušanović Mirsad, Hadžić Adi, Zahirović Kenan, Vrčić Ammar, Odobašić Zekerijah, Hibović Benjamin, Novalić Enes, Kadrić Nezir, Beganović Aldin, Šarić Adnan, Durkalić Ismail, Durmić Esad, Dilaver Benjamin, Pjanić Elmedin, Imamović Zemir, Karamustafić Emrah, Kobilica Enes, Hrnjičević Hamza, Duvnjak Jasmin. Šef stručnog štaba je Armin Beganović. Trener: Semir Kobić. Pomoćni trener: Zahid Hećo. Trener golmana: Adis Bešić. Predstavnik kluba: Kerim Sačak. Ljekar: Samir Kadrić. Komesar za sigurnost: Sabit Kobilica. Sekretar kluba: Mustafa Sačak. Predsjednik NK Fortuna: Nihad Mahalbašić. [/box]Ekipa Stupčanice došla je u vodstvo iz prve ozbiljnije prilike nakon sjajnog kontranapada. Vodstvom gostiju završeno je i prvo poluvrijeme iako su domaćini diktirali igru i u nekoliko navrata zaprijetili golu Stupčanice.

Drugo poluvrijeme usporilo je igru što je pogodovalo spremnijoj ekipi Fortune. Sredinom drugog dijela dolaze do poravnanja nakon slobodnog udarca Novalića, a do kraja utakmice i do preokreta golom Šarića koji je sjajno primio ubačenu loptu i smireno je spremio iza leđa golmana gostiju, za 2:1. Ovo je Fortuni bila šesta utakmica u kojoj su do trijumfa stigni nakon vodstva protivnika što pokazuje da su u ovom trenutku sigurno fizički najspremnija ekipa Lige.

Trenutno je glavni suparnik ekipi Fortune za titulu jesenjeg prvaka Lige ekipa Napretka iz Šija koja sutra igra gradski derbi protiv Gradine i koja pobjedom ustaje u utrci za jesenjeg prvaka te konačno rješenje ostavljeju za posljednje kolo i derbi utakmicu sa prvoplasiranom Fortunom iz Zenice.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno