Zenica

Formirano Udruženje za filozofiju i društveno-humanistička istraživanja “Eidos”

Kozlić i Drino
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Grupa univerzitetskih nastavnika i saradnika ovih dana formirala Udruženje za filozofiju i društveno-humanistička  istraživanja “Eidos”. Osnivači ovog udruženja su prof. dr sc. Spahija Kozlić, prof. dr sc. Dževad Drino, prof. dr sc. Nebojša Vasić, prof. dr sc. Željko Škuljević, doc. dr sc. Bernard Harbaš i književnik Aras Borić.
Na Osnivačkoj skupštini, čiji je predsjedavajući bio prof. dr sc. Dževad Drino, je odlučeno da se za predsjednika Udruženja imenuje prof. dr sc. Spahija Kozlić, za zamjenika prof. dr sc. Nebojša Vasić, a za sekretara Aras Borić. Udruženje će se u svom radu zalagati za unapređenje i promociju istraživanja u polju filozofije i društveno-humanističkih disciplina kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire.
Prva aktivnost Udruženja za filozofiju i društveno-humanistička istraživanja “Eidos” u ovoj godini, odlučeno je na Osnivačkoj skupštini, jest pokretanje istoimenog časopisa i objavljivanje prvog broja do kraja 2017. godine. Redakciju časopisa čine osnivači Udruženja, glavni urednik je Spahija Kozlić, zamjenik glavnog urednika Bernard Harbaš, počasni urednik Željko Škuljević, likovni urednik Jasmin Kukavica, dok je izvršni urednik Aras Borić.
Redakcija časopisa je utvrdila  koncept i temu prvog broja časopisa. Tako će “Eidos” strukturalno činiti tema broja, ogledi i studije u oblastima koje pokriva časopis, te informacije o aktivnostima iz oblasti filozofije i društveno-humanističkih disciplina, posebno prikazi objavljenih knjiga u svijetu. Tema prvog broja bit će postmoderna i religija, poziv je upućen autorima iz regije, a krajni rok za dostavu radova je 15. septembar 2017. godine.
Želimo također istaći da Savjet časopisa čine eminentni profesori i stručnjaci iz regiona poput Miodraga Živanovića (Banjaluka), Line Veljaka (Zagreb), Ivana Milenkovića (Beograd), Dejana Doneva (Skoplje), Slave Kukića (Mostar), Mileta Babića (Sarajevo), Uge Vlaisavljevića (Sarajevo), Dževada Drine (Zenica) i drugih.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno