Biznis

Formirana Asocijacija menadžera JI Europe

Formirana Asocijacija menadžera Jugoistočne Europe
Formirana Asocijacija menadžera Jugoistočne Europe
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Formirana Asocijacija menadžera Jugoistočne Europe- U Podgorici je formirana Asocijacije menadžera Jugoistočne Europe AMSEE, na inicijativu Asocijacije menadžera Crne Gore.

Odluku o formiranju su uz podršku Europske konfederacije menadžera CEC i Europske menadžment asocijacije EMA potpisali Konstantinos Lambrinopoulos predsjednik Grčke Asocijacije-HMA, Esad Čolakovic glavni menadžer Hrvatske Udruge Menadžera i Poduzetnika-CROMA, Milan Petrović predsjednik Srpske Asocijacije Menadzera-SAM i Budimir Raičković predsjednik Asocijacije Menadžera Crne Gore-AMM, izvještava portal analitika.

Novoformirana Asocijacija će djelovati na principima koji su postavljeni u dokumentu platforme zajedničkog djelovanja pod nazivom „Podgorička inicijativa za bolji i uspješniji region“. Za koordinatora predsjedništva AMSEE izabran je Budimir Raičković, predsjenik AMM-a koji je novinarima naglasio da će Asocijacija Menadžera Jugoistočne Europe poseban akcent staviti na snaženju i stvaranju svojevrsne ujedinjene, koordinirane i organizirane mreže menadžerskih organizacija zemalja regije kroz promociju razvoja liderskih i menadžerskih vještina i znanja, kao i kontinuiranom ulaganju u ljudske resurse koji predstavljaju osnovnu pretpostavku za dalji društveni i ekonomski preporod regije.

“Organizacije potpisnice platforme dijele zajednički stav da su ljudski resursi glavni i najmoćniji pokretački impuls regije. Svjesne da se regija suočava sa novim izazovima, a da još uvijek nije u potpunosti savladao različite kulturološke, vjerske, rasne, povijesne i političke barijere i predrasude, cijene ovu incijativu kao jednu od afirmativnih akcija u pravcu bolje povezanosti, suradnje, razumijevanja i uzajamne podrške na prostoru Jugoistočne Europe. Zbog toga, organizacije potpisnice ohrabruju sve menadžerske organizacije u regiji da se na mnogo aktivniji način uključe, ne samo u ekonomske sfere djelovanja nego i u svim oblastima društvenog života koje su od ključnog značaja kako za njihove države tako i za regiju SEE i Europu”, istakao je Raičković.

Predsjednik AMMA-a smatra da ovakve organizacije menadžera u svojim državama daju doprinos održivom ekonomskom razvoju, većem broju novih radnih mjesta, poboljšanju standarda građana i društvenom i demokratskom prosperitetu svojih zemalja. On ističe da će kolegama iz Makedonije i BIH pružiti adekvatnu podršku na uspostavljanju kvalitetnih organizacija menadžera tih država.

– Ohrabrujemo ih na tom putu i iskazujemo spremnost da im svoje kapacitete i znanja stavimo na raspolaganje kao sastavnom dijelu jedinstvene organizacije i mreže menadžera Jugoistocne Europe.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno