Biznis

Formira se razvojni ured za podršku bh. kompanijama iz oblasti autoindustrije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupacija automobilske industrije Federacije BiH donijela je odluku o formiranju Projektne organizacije „Razvojni ured P/G FBiH” u okviru Grupacije automobilske industrije.

Zadatak Razvojnog ureda je podrška bh. kompanijama automobilske industrije i rad na stvaranju uslova za osvajanje složenijih automobilskih komponenti i komponenti elektro automobila.

Također, u saradnji sa Grupacijom raditi će se na razvoju novih proizvoda i davanju stručne podrške investitorima prilikom izrade investicionih projekata.

Formiranje ureda naslanja se na koncept Projekta „Razvoj automobilske industrije FBiH” koji je Grupacija inicirala, a koji je prepoznat i odobren od Vlade Federacije BiH 29.6.2017. godine.

Cilj Projekta „Razvoj automobilske industrije FBiH” je unapređenje sektora automobilske industrije kroz sistemsko podizanje konkurentrnosti domaće privrede. Jedan od značajnijih benefita koje će Projekat polučiti jeste obezbjeđenje kontinuirane prisutnosti u fabrikama koje se bave proizvodnjom automobila i dijelova u Njemačkoj, što bi u konačnici trebalo rezultirati novim poslovima i novim razvojnim projektima u bh. kompanijama.

Predsjednik Grupacije automobilske industrije g. Amir Ćoralić (Bekto Precisa d.o.o. Goražde) je istakao da je formiranje Grupacije historijski moment koji se desio u ovoj branši zadnjih nekoliko godina i da je zahvaljujući Projektu „Razvoj automobilske industrije” kompanija Bekto Precisa iz Goražda dodatno iskoračila u pravcu razvoja i izradi složenijih proizvoda. I značajan broj drugih kompanija poput Pobjede iz Tešnja, Saraj Komerca iz G. Vakufa-Uskoplja, Zinkteknika iz Mostara, Veritasa iz Sarajeva, TMD Groupa iz Gradačca, Strojal iz Sarajeva …. postižu zavidne rezultate u poslovanju.

Izvor: Slobodna Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno