Sudske klupe

Formira se “Federalni Uskok”, raspisan konkurs za 10 sudija i tužitelja u posebnom odjelu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine objavilo je konkurs za zapošljavanje čak 10 sudija i 10 tužitelja u Vrhovnom sudu Federacije BiH i u Federalnom tužilaštvu Federacije BiH.

Konkurs će biti otvoren od 25.12.2023. godine do 09.01.2024. godine, a upražnjeno je rukovodna pozicija: Posebni zamjenik glavnog federalnog tužioca Federalnog tužilaštva Federacije BiH, Poseban odjel Federalnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međukantonalnog kriminala.

Zatim otvoreno je i deset pozicija sudije u Vrhovnom sudu Federacije BiH, poseban odjel Vrhovnog suda Federacije BiH, te se traži iskustvo u radu na predmetima organizovanog kriminala i korupcije odnosno složenim krivičnim predmetima.

Otvoreno je devet pozicija tužioca u Federalnom tužilaštvu Federacije BiH, a traži se iskustvo u radu na predmetima organizovanog kriminala i korupcije odnosno složenim krivičnim predmetima.

Podsjećamo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je najavio u julu ove godine da je obavio razgovore a predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) kako bi se konačno započelo formiranje posebnih odjela Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH koji će se baviti navedenim.

On je ove nove odjele nazvao “federalnim USKOK-om”, koji se treba baviti protiv kriminala i organizovanog kriminala.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno