Nogomet

FK Sloboda – NK Čelik 2:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FK Sloboda – NK Čelik 2:1. Danas je u Tuzli odigrana revanš utakmica osmine finala Kupa BiH između starih rivala, FK Sloboda i NK Čelik iz Zenice. U prvoj utakmici prije 15 dana u Zenici bilo je neriješeno 1:1. Utakmica je odigrana na stadionu Tušanj pred oko 1.500 gledalaca. Glavni sudija bio je Bjelica Vladimir iz Istočnog Sarajeva, a pomoćnici: A1 Baković Haris (Sarajevo), A2 Kunić Ratko (Banja Luka), delegat Ristović Davor iz Istočnog Sarajeva.
Rezultat: FK Sloboda – NK Čelik 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 (8.’Zajko Zeba), 1:1 (29.’ Marin Popović), 2:1 (89.’ Sulejman Krpić);
Crveni karton: Ivan Kostić (Sloboda), na kraju utakmice.
Sastavi timova:
Sloboda: Pirić, Kostić, Škahić, Efendić, Zeba (od 69.Kiso), Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Mehidić, Ahmetović (od 46.Krpić). (Trener Husref Musemić);
Čelik: Adilović, Bajraktarević (od 63.Pezer), Karić Anel (od 74.Bučan), Dedić, Selimović (od 66.Salčinović), Kojić, Marin Popović, Bureković, Hećo, Jusić, Čolić. (Trener Elvedin Beganović);

U prvom poluvremenu viđena je odlična i fer utakmica bez žutih kartona sa nekoliko šansi na obje strane.
Domaći su poveli u 8.minuti nakon lijepe akcije Zebe i odličnog šuta sa oko 20 metara u nebranjeni dio gola Čelika. Čelik je izjednačio nakon izvedenog slobodnog udarca sa desne strane i nakon gužve najbolje se snašao mladi Čelikov reprezentativac Marin Popović i matirao golmana Pirića.
Sloboda je imala šanse preko Zebe i Ahmetovića, a Čelik je pogodio stativu i Čolić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali se istakao golman Slobode, Kenan Pirić. U 42.minuti domaći su tražili penal, jer su smatrali da je Emir Jusić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudija Vladimir Bjelica nije tako procjenio.

Drugo poluvrijeme je počelo sa sjajnom odbranom Adija Adilović nakon odličnog šuta Ivana Kostića.
U 57.minuti odličan šut Zajka Zebe sa oko 16 metara, ali je Adi Adilović, ponovo, uspješan. Igrači Slobode ponovo reklamiraju penal u 67.minuti nakon navodnog igranja rukom jednog nogometaša Čelika u svom kaznenom prostoru-šesnaestercu. 70. minuta-nakon odličnog ubacivanja Amera Ordagića, sa peterca promašuje veliku šansu Sulejman Krpić. 78.minut-centaršut Efendića, a S.Krpić šutirao glavom i pogodio prečku gola Čelika. U finišu utakmice Sloboda ima više od igre, ali se Čelik uspješno brani. Ipak, u 89.minuti 2:1 za Slobodu nakon jedne dubinske lopte Mehmedagića za Sulejmana Krpića, koji matira šutem glavom golmana Adilovića i prolazak u četvrtfinale Kupa BiH tuzlanske Slobode. Tri minute sudijske nadoknade vremena bilo u drugom poluvremena. Na kraju utakmice naguravanje među igračima, a crveni karton dobio Ivan Kostić (Sloboda). Izvještaj sastavljen na osnovu radio prijenosa Adnana Ljubovića sa BH radija1.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno