Nogomet

FK Rudar Zenica: Ševko Adilović novi predsjednik kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je 22.septembra objavljen veliki intervju s predsjednikom Skupštine FK Rudar iz Zenice . Od toga se kada je u pitanju finansijska pomoć nije ništa promijenilo.

Klub koji se takmići u Drugoj ligi grupa “Centar”, gdje zauzima poziciju u sredini tabele, a ekipa je sačinjena od nogometaša prosjeka 20 godina nije skrenuo pažnju domaćih privatnika, od kojih niko nije želio da preuzme vođenje ovoga kluba. Predsjednik skupštine Tarik Švraka obavio je razgovore sa skoro svim privatnicima u i oko Zenice, pa čak i šire, te iako je ovaj klub bez većih dugovanja, nikoga ne interesuje njegova sudbina.

Da se klub zbog nedostatka finansija ne bi ugasio i prestao takmićiti, Predsjednik Skupštine Tarik Švraka sazvao je Skupštinu kluba na kojoj je prisustvovalo 16 od ukupno 19 članova. Budući da se niko od domaćih privatnika nije želio uhvatiti u koštac s problemima, jedina opcija za predsjednika kluba bio je Ševko Adilović.

Adilović je izabran za novog predsjednika kluba i on preuzima klub sa dugom oko 30.000 KM prema JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, koji je iz prethodnih godina. Te tekućim dugovima za prevoz, sudije i terene iz ove sezone u iznosu od 6000 KM.

Podsjetimo Ševko Adilović je nedavno bio i kandidat za predsjednika NK Čelik, ali nije podržan od strane navijača i članova Skupštine kluba s Bilinog polja. Otac je četvorice nogometaša Adija, koji nastupa za Sarajevo, Eldina bivšeg najboljeg strijelca Premijer lige, te sadašnjim prvotimcima Čelika, Tariku i Hannanu Adiloviću.

Biće zanimljivo posmatrati dalji razvoj situacije u ovome klubu iz Zenice, koji se uz dobre investitore i dobar rad kroz omladinski pogon za par godine može očekivati i mnogo bolje rezultate i plasman u veći rang takmičenja, nego u kojem su trenutno.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno