Ostali sportovi Uncategorized

FK Konjic prvak Prve futsal lige FBiH i novi član Premijer futsal lige BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučerašnjom revanš utakmicom u Konjicu, FK Konjic – MNK „Bubamara“ iz Cazina 7:4, završen je play off (doigravanje) za prvaka Prve lige FBiH i za ulazak u futsal Premijer ligu BiH.

U dramatičnom finišu, u kojem je u posljednjih pet minuta postignuto šest golova, futsaleri Konjica su uspjeli postići pobjedu od tri gola i tako anulirati poraz iz Cazina od 5:3. Tako su Konjičani sa pobjedom od 7:4 postali prvaci Prve futsal lige FBiH i novi član Premijer futsal lige BiH.

U play offu za ulazak u Premijer ligu BiH su igrali prvaci četiri grupe u FBiH i to:

Grupa 1, MNK „Neimari“ Zenica,

Grupa 2, MNK „Futsal team“ Tešanj,

Grupa 3, FK „Konjic“,

Grupa 4, MNK „Bubamara“ Cazin;

Zenički „Neimari“ su zaustavljeni u polufinalu od FK Konjic nakon pobjede „Neimara“ u Zenici od 6:5 i visokog poraza u Konjicu od 5:0. Ovo je bio treći pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u tri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijamaje ušla u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih.

Inače, ligaški dio takmičenja zenički „Neimari“ su okončali sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom. Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 boda, šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara iz Sarajeva.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno