Biznis

Firme AS Holdinga – Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji

Firme AS Holdinga – Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji – Sve firme koje posluju u sastavu AS Holdinga, a među kojima su sarajevski Klas i Sprind, te Mlin i pekara Ljubače-Tuzla, rade bez prestanka, u tri smjene, da bi isporučile sve narudžbe kupcima. Potražnja za proizvodima (brašno, tjestenina, hljeb…) je povećana, ali, kako ističu,  svi ljudski resursi su na raspolaganju tako da nema zastoja u proizvodnji.

Iz  AS Holdinga za Fenu je navedeno i to da ‘Klas’ svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom, od 400.000 kg, i to sve promptno šalje trgovcima širom BiH, bez zastoja.

PROČITAJTE I:   UIO: BiH u 2021. ostvarila rekordne poreske prihode

– ‘Klas’ ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača, uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Prema kapacitetima proizvodnje i prema zalihama kojima raspolažemo, kao i prema stanju robnih rezervi, nema potrebe za brigom… Mi kontinuirano naručujemo i uvozimo pšenicu. Svi ‘Klas’ proizvodi se isporučuju u traženim količinama na tržište – navodi se.

Sarajevska prehrambena industrija ‘Sprind’, Mlin i pekara Ljubače-Tuzla također, kako se ističe, rade u punom kapacitetu, da bi zadovoljili sve zahtjeve tržišta.

PROČITAJTE I:   Top deset najprodavanijih marki automobila u Evropi

– Bitno je da se zasad uspješno savladavaju sve prepreke i da ima dovoljno proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga – naglašavaju.

U sastavu AS Holdinga posluje 16 kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda iz njihovog portfolija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010