Biznis

FIPA: Njemačka zauzima 7. mjesto po visini ulaganja u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIPA: Njemačka zauzima 7. mjesto po visini ulaganja u BiH – Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić informirao je rukovoditelja Ekonomskog odjela ambasade SR Njemačke u BiH Sebastiana Damma o nadležnosti FIPA-e, aktivnostima koje provodi na promociji zemlje i investicijskih projekata, te pružanju podrške stranim investitorima od registracije firme do implementacije projekta.

Govoreći o promotivnim aktivnostima, istaknuo je da je FIPA tijekom 2017. realizirala nekoliko posjeta njemačkim kompanijama u okviru Outreach kampanje u Minhenu, da je sudjelovala na poslovnim susretima u Berlinu, ističući nadolazeću posjetu sajmu Expo Real Minhen od 4. do 6. listopada 2017., te privredne susrete s njemačkim investitorima planiranim za kraj listopada u Štutgartu.

Što se tiče rezultata Outreach kampanje koja je bila fokusirana na prezentiranje mogućnosti za ulaganje u poljoprivrednom sektoru BiH, najavljena je posjeta njemačkog investitora BiH radi razgovora o investiranju. Kada je riječ o sajmu Expo Real Minhen, dogovoreni su sastanci s njemačkim privrednicima i investitorima radi razgovora o mogućnostima ulaganja u BiH.

Njemačka zauzima 7. poziciju po visini ulaganja u BiH sa uloženih 560 milijuna KM, a među najznačajnije njemačke investicije spadaju Haidelberger Zement AG-Tvornica cementa d.d. Kakanj, Messer Gresheim Haft., te Xella International.

FIPA će pojačati promotivne aktivnosti prema njemačkim investitorima u suradnji s ambasadom Njemačke u BiH.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno