Zenica

Finansiranje troškova prijevoza učenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Finansiranje troškova prijevoza učenika- Obavještavamo vas da, kao i prethodnih godina, Služba za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu planira sredstva za finansiranje dijela troškova prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Zenice.

Zavisno od socijalnih uslova roditelja, a prema Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz, uz potrebnu dokumentaciju Grad Zenica će sufinansirati dio sredstava slijedećim učenicima pod uslovima:

– da je redovan učenik,
– da učenik od kuće do škole vozari preko 5 kilometara,
– da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći
– da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici sa minimalnom penzijom/plaćom.

Služba će od 19.08. do 06.09.2016. godine, putem protokola, zaprimati potrebnu dokumentaciju uz popunjeni propisani obrazac, te na osnovu priložene dokumentacije odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu.

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA
Zijad Softić, dipl.politolog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno