Košarka

Final Four Omladinske lige ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U KS ZENICA.FINAL FOUR OMLADINSKE LIGE ZDK OVOG VIKENDA U ZENICI. Predstojeći vikend, 16. i 17.maja 2015.godine, u zeničkoj Areni biće održana završnica („Final four“) omladinske lige (Liga mladih ZDK) u košarci ZE-DO kantona. Tim povodom u press centru Arene u Zenici održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili:

Feđa Jovanović, predsjednik Košarkaškog saveza Zenica, Nadir Koredžija, sekretar KS, te mladi košarkaši, učesnici završnice, Eni Nizamić iz KK BH Start Zenica i Ernes Mešinović iz KK Kengur Zenica.
Na pressu je istaknuto da se u subotu utakmice igraju na tri turnira od 9 do 17 sati, a u nedjelju od 9 do 15 sati na dva turnira.
Feđa Jovanović, predsjednik KS i ujedno direktor Arene Zenica, pored ostalog naglašava:
„Ovaj vikend za Zenicu predstavlja praznik košarke, prvenstveno da će djevojke KŽK Čelik, pobjedom nad ŽKK Orlovi iz Banja Luke, odbraniti titulu prvaka BiH, a potom će Košarkaški savez Zenica, ovog vikenda, organizovati „Final four“ koji će ponuditi pet konkurencija finalne završnice. Savez je odlučio da to bude u našoj Areni, a ovo će biti jedinstvena prilika da zenička javnost svjedoči vrhunskoj košarci u ovom uzrastu“- ističe Jovanović.
Svim učesnicima završnice biće uručena priznanja i nagrade. Utakmice u sklopu završnice sudit će zeničke sudije koje su sudile i ligu, a mladi košarkaši i učesnici ove sportske manifestacije nadaju se fer i korektnom suđenju i dobroj igri.
Tehničke podatke o završnici iznio je sekretar KS, Nadir Koredžija. Istakao je učešće 14 klubova u Ligi mladih ZDK i fer i sportsko nadmetanje u ligi.
Mladi košarkaši, učesnici završnice, Eni Nizamić i Ernes Mešinović nadaju se dobrim igrama i rezultatima i pored jake konkurencije. Pozivaju ljubitelje košarke da ih podrže, a oni obećavaju dobre rezultate.
Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Donosimo spisak učesnika završnice po kategorijama:
PREDPIONIRI: Vitez, Kengur (Zenica) i Kakanj;
PIONIRI: Kengur (Zenica), Nets (Zenica), Kakanj i ABC (Matuzići);
KADETI: Kengur (Zenica), TEN (Zenica), Gradina (Tešanj) i Kakanj;
JUNIORI: Nets (Zenica), Gradina (Tešanj), Kengur (Zenica) i Kakanj;
KADETKINJE: BH Start (Zenica), Vitez, Kengur (Zenica) i Žepče;

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno