Zabava

Film “Slava” od danas u kinima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Film “Slava” od danas u kinima – Veliko nam je zadovoljstvo da vas ispred distributerske kuće Tropik Film & Video obavijestimo da će se film “SLAVA” (GLORY) reditelja Kristine Grozeva i Petra Valchanova, naći na redovnim repertoarima kina u BiH od danas 12. oktobra.

Film će biti prikazan u Multiplexu Ekran Zenica u sklopu, Europian Art Cinema Day `Slavimo art kina i Evropske filmove`.

Film je osvojio 21 nagradu i 3 nominacije.

Film govori o usamljenom željezničaru čiji se život mijenja kad na tračnicama ugleda torbu s milonima leva. Ali umjesto da novac zadrži za sebe, on će prijaviti nalaz Ministarstvu prometa ogrezlom u korupciji, te postaje lokalni TV heroj, dok ga vladina PR-ovka Julia koristi kao komad toaletnog papira, natjeravši ga da uoči ceremonije dodjele nagrada skine staru rusku “Slavu” koju mu je poklonio otac i zamijeni je novim bezličnim digitalnim satom.

Film je to o bugarskom postkomunističkom očaju koji ilustrira totalno odvajanje vlasti od naroda kojem bi one trebale služiti.

Režija:           Kristina Grozeva, Petar Valchanov

Uloge:            Margita Gosheva, Stefan Denolyubov, Kitodar Todorov, Milko Lazarov, Georgi Stamenov, Ivan Savov, Mira Iskarova, Hristofor Nedkov

Žanr:              drama

Scenario:     Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov
Trajanje:       101 min

Film o usamljenom željezničaru čiji se život mijenja kad na tračnicama ugleda torbu s milonima leva. Ali umjesto da novac zadrži za sebe, on će prijaviti nalaz Ministarstvu prometa ogrezlom u korupciji, te postaje lokalni TV heroj, dok ga vladina PR-ovka Julia koristi kao komad toaletnog papira, natjeravši ga da uoči ceremonije dodjele nagrada skine staru rusku “Slavu” koju mu je poklonio otac i zamijeni je novim bezličnim digitalnim satom.

Film je to o bugarskom poskomunističkom očaju koji ilustrira totalno odvajanje vlasti od naroda kojem bi one trebale služiti.

Film je osvojio 21 nagradu i 3 nominacije.

IMDP: http://www.imdb.com/title/tt5937296/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno