Zabava

Film „Koncentriši se, baba“ od sutra besplatno dostupan na servisu Moj Film

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Film „Koncentriši se, baba“ od sutra besplatno dostupan na servisu Moj Film – BH Telecom je već drugu godinu glavni sponzor 26. Sarajevo Film Festivala koji će, zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, biti održan online.

Kao dio promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča“, a u skladu sa novim formatom ovog značajnog događaja, kompanija je i ove godine za svoje korisnike i građane pripremila brojne interesantne sadržaje.

Na servisu Moj Film na Moja TV platformi je od danas besplatno dostupan poseban festivalski sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije i kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova. Svaki dan od 17:30 do 20 sati će se emitovati specijalni program koji će tokom svih dana Festivala producirati BHRT i scenaristica i glavna urednica Lejla Zvizdić.

Osim podrške najvećem filmskom festivalu, BH Telecom ove godine vraća domaću audio-vizuelnu produkciju u sami vrh industrije kako i dolikuje.

„BH Telecom je ponosni generalni partner Sarajevo Film Festivala. Mi smo tokom prošle godine, kako bi unaprijedili i ostvarili strateški cilj BH Telecoma povećanje korisničkog iskustva i zadovoljstva, najavili izgradnju najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja. Imali smo javni poziv na koji je prijavljeno 50 projekata. Završen je trenutno prvi krug čitanja i očekujemo u narednih 15 dana preliminarne rezultate. Ono što mogu najaviti jeste da ćemo imati jesen, naravno ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole, sa najmanje pet projekata koje će producirati BH Telecom“, izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala je istakao kako Sarajevo Film Festival već drugu godinu, sa glavnim sponzorom BH Telecomom, radi ne samo na festivalu, nego i na razvijanju audio-vizuelnog sektora u Bosni i Hercegovini.

„Ove godine je zadovoljstvo vidjeti da je film „Koncentriši se, baba“ rađen u zajedničkom partnerstvu u koprodukciji sa BH Telecomom što je velika podrška svim našim autorima, od Pjera pa do glumaca koji tu igraju i čitavoj sceni. Ono što je za nas još značajnije je da smo u svega godinu dana naišli na jako dobar odziv i razumijevanje onoga što govorimo godinama, o potrebi jačanja čitave filmske scene kroz razvoj TV serija. BH Telecom, kao istinski lider na bh. tržištu, je prepoznao to i ja sam siguran da u narednim mjesecima slijedi pravi bum bh. serija koje će biti u produkciji BH Telecoma i da ćemo biti pandan ne samo regionalnim nego i evropskim platformama na kojima će se taj program moći gledati“, rekao je Purivatra.

Ove godine BH Telecom je partner novog filma Pjera Žalice „Koncentriši se, baba“ čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival.

„Stvarno sam potpuno uživao radeći ovaj film. Mislim da smo svi uživali, i fantastične glumice, glumci, cijela ekipa i da smo napravili lijep film. Ali sve bi to bilo džaba ako nema ko da ga vidi, jer mi filmove pravimo da bi ih što više ljudi

vidjelo. Servis Moj film je nama fantastična prilika da uđemo, praktično, u svaki dom, da svako može da vidi film kada god on to želi, što je u moje vrijeme bila nemoguća stvar. Mogu reći da sam ja saradnjom sa BH Telecomom i servisom Moj film fantastično zadovoljan“, izjavio je Pjer Žalica.

Film „Koncentriši se, baba“ će biti ekskluzivno emitovan na servisu Moj Film u četvrtak, 20. avgusta u 20 sati, a za sve korisnike Moja TV će biti dostupan besplatno putem videoteke od 15. avgusta.

Elvedin Kanafija, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma je izrazio zadovoljstvo partnerstvom i saradnjom sa Sarajevo Film Festivalom te najavio sadržaje koji su pripremljeni za korisnike.

„Ponosni smo što smo ponovno partner renomiranog festivala čijem smo začetku i osnivanju svjedočili davne 1995. godine kao generalni sponzor. Obzirom da se ovogodišnji SFF održava online, na servisu Moj Film i na društvenim mrežama BH Telecoma smo pripremili odlične sadržaje za sve naše korisnike koji će imati priliku da budu direktno uključeni u sva dešavanja vezana za SFF, da osvoje vrijedne nagrade i da pogledaju kvalitetne filmove“, rekao je Kanafija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno