Zabava

Film “ASTEROID CITY” premijerno na Sarajevo Film Festivalu i u bh. kinima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čuveni reditelj Wes Anderson, prepoznatljiv po svom specifičnom umjetničkom izrazu, publici je predstavio svoju najnoviju, gotovo nadrealnu filmsku priču „ASTEROID CITY”. Pored režije, Anderson uz Roman Coppola, sina Forda Coppole, potpisuje i scenario za ovaj, po svemu jedinstven i originalan film.

Od četvrtka 17. avgusta, kino posjetioci imat će priliku da se upuste u neobičan svijet u kome su akteri neki od najboljih glumaca svih vremena, Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Edward Norton, Adrien Brody, Steve Carell, Margot Robbie i mnogi, mnogi drugi.

Uz vrhunsku glumačku ekipu, važni segmenti filma su fotografija i muzika, koje na vrhunski način dočaravaju epohu u koju je film smješten.

O FILMU: Radnja filma “ASTEROID CITY” smještena je u izmišljeni, pustinjski grad u Americi, oko 1955. godine.  Plan i program Konvencije mladih zvjezdoznalaca/Svemirskih kadeta, koja je organizovana da udruži učenike i roditelje širom zemlje kako bi učestvovali u druženju i takmičenju, biće poremećen na spektakularan način, usljed niza događaja koji mijenjaju svijet.

Trailer filma pogledajte putem linka:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno