Nogomet

FIFA uvodi revolucionarnu promjenu na SP-u?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIFA uvodi revolucionarnu promjenu na SP-u?- Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će dosta drugačije od prethodnih.

Osim što se održava na jesen, na Svjetskom prvenstvu u Kataru će biti primjenjivana nova tehnologija uz pomoć koje bi se zaleđe detektiralo mnogo brže nego što je to slučaj s VAR-om.

Corriere dello Sport donosi vijest da bi utakmice trebale trajati mnogo duže nego inače i to zbog “mrtvog vremena” koje se nakupi tokom utakmice.

Nedavna istraživanja su pokazala da od 90 minuta vrijeme efektivne igre u prosjeku traje 54.61 minute zbog čega se traži novo rješenje.

Talijani navode da FIFA namjerava promijeniti pravilo tako što bi utakmice bile produljene za najmanje 10 minuta te bi se na taj način nadoknadilo “ukradeno vrijeme”.

Jedan od razlog da miminalna nadoknada bude 10 minuta je i taj što će obje momčadi imati pravo na po pet izmjena što također znači gubitak efektivnog vremena igre.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno