Nogomet

FIFA uvodi revolucionarne promjene u sistem rangiranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIFA uvodi revolucionarne promjene u sistem rangiranja – Sistem rangiranja koje FIFA koristi mogao bi uskoro da doživi promjenu. I to, kako je najavljeno nakon završetka tekućih kvalifikacija, to jest pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Kako javlja Mozzartsport, to znači da će se promijeniti status mnogim ekipama pošto će nosioci biti tek tada određeni. Trenutno prvo mjesto liste drži Brazil ispred Njemačke, Argentine, Švajcarske, Poljske…

Problem s aktuelnim sistemom je u tome što jednako rangira prijateljske i takmičarske utakmice. A to znači da zarad dobrog ranga neke reprezentacije izbjegavaju jake protivnike jer tako mogu da sakupe dosta bodova. Tako smo došli u situaciju da je Švajcarska četvrta, a šampioni Evrope i Južne Amerike, Portugal, odnosno Čile zauzimaju šestu, to jest sedmu poziciju. Da ne pričamo o Španiji i Italiji koje su 10. i 11.

“FIFA razmatra promjenu sistema rangiranja i odluku će donijeti po završetku kvalifikacija za SP u Rusiji da se donesu odluke koje će popraviti situaciju”, kratko je izjavio neimenovani izvor iz “svjetske kuće fudbala”.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno